Skip to main content

Κορωνοϊός: Στο 94% η πληρότητα των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, 66% στην επικράτεια

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή - Πάνω από 3.000 ενεργά κρούσματα στην πόλη.

Πάνω από 3.000 ενεργά κρούσματα εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο μέσος εβδομαδαίος κυλιόμενος αριθμός κρουσμάτων, μαζί με τη Λάρισα, είναι υπερδιπλάσιος από αυτόν της Αττικής, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές. Στη Λάρισα εντοπίζονται 1.200 ενεργά κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη πάνω από 3.000, σε ένα σύνολο 20.000 ενεργών κρουσμάτων στη χώρα.

Η πληρότητα των ΜΕΘ COVID είναι στο 66% στην επικράτεια και έχει φτάσει το 94% στη Θεσσαλονίκη, τόνισε η καθηγήτρια.

Στην Καστοριά, την Πιερία, τις Σέρρες και την Καρδίτσα παρατηρέιται αύξηση των νοσηλειών κρουσμάτων στις μεγάλες ηλικίες. «Όλες αυτές είναι περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, από 42% έως 55%», σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Αύξηση στα κρούσματα που εντοπίζονται από self και rapid test παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τις Σέρρες, την Πιερία, τη Δράμα, την Κοζάνη, την Καβάλα, τη Ροδόπη, την Ξάνθη και τη Λάρισα.

Στη Βόρεια Ελλάδα οι εισαγωγές στο νοσοκομεία είναι σταθερά παραπάνω από τα εξιτήρια, υπογράμμισε η καθηγήτρια.