Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
x

ΠΕΛΛΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ - 25 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Την ερχόμενη σχολική χρονιά θα λειτουργήσει ένα από τα τα είκοσι πέντε συνολικά στη χώρα πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια στην Κρύα Βρύση Πέλλας.

Στην Κρύα Βρύση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας θα λειτουργήσει ένα από τα τα είκοσι πέντε συνολικά στη χώρα πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια (Π.ΕΠΑ.Λ.) την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα με τη Φ11/74076/Δ4, κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3019/Β/16-6-2022 ιδρύονται δεκαεννέα νέα Π.ΕΠΑ.Λ. (προστίθενται στα έξι που λειτουργούν ήδη) στη χώρα μεταξύ αυτών και στην Κρύα Βρύση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που θα λειτουργήσουν από τη σχολική χρονιά 2022-2023.

Στο Π.ΕΠΑ.Λ Κρύας Βρύσης θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς:

- Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος,
- Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
-  Μηχανολογίας,
- Πληροφορικής και
- Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

«Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης και εν γένει αλλαγής φιλοσοφίας ως προς την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και τις προοπτικές που ανοίγει στις νέες και τους νέους μας», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης του νέου σχολείου.

Στη συνέχεια τονίζεται ότι «το Επαγγελματικό Λύκειο αποτελεί μία ποιοτική, αξιόπιστη επιλογή για όλους. Οι τομείς που θα λειτουργήσουν στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης που θα συστεγασθεί στο κτήριό μας, είναι ιδιαιτέρως ελκυστικοί για τους νέους και τις νέες μας, καθώς αφορούν σε επαγγέλματα σύγχρονα, με προοπτικές και μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας».

Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εγγραφές και τα προγράμματα σπουδών του Π.ΕΠΑ.Λ. Κρύας Βρύσης (αλλά και του ΕΠΑ.Λ. Κρύας Βρύσης) μπορούν να στέλνουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο mail@epal-kr-vrysis.pel.sch.gr ή να επισκέπτονται στην ιστοσελίδα του σχολείου http://epal-kr-vrysis.pel.sch.gr/ ή μέσω Facebook https://www.facebook.com/epalkryavrysi/.

«Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα ξεκινώντας από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας και τον Αναπλ. Διευθυντή κ. Μπαχαράκη Θωμά καθώς επίσης και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας τους οποίους θεωρώ δεδομένο ότι θα τους έχουμε δίπλα μας και στη λειτουργία του Π.ΕΠΑ.Λ Κρύας Βρύσης.  Κλείνοντας θα ήθελα να απευθύνω ένα κάλεσμα τόσο στις μαθήτριες και στους μαθητές όσο και στους γονείς να στηρίξουν τον νέο αυτό θεσμό και να είναι σίγουροι ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχουμε», καταλήγει η ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου.
                                    
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ