Skip to main content

Pepi Beza: Η μπουτίκ γλυκών που έφερε αέρα Λονδίνου στη Θεσσαλονίκη

Από αθλητές και ηθοποιούς μέχρι επιχειρηματίες και τραγουδιστές τα cupcakes και οι τούρτες της Πέπης Μπέζα γλυκαίνουν την επώνυμη Θεσσαλονίκη.

 

Γλυκαίνει με τα cupcakes και τις τούρτες της όλο τον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Με βαρύ όνομα, αφού προέρχεται από μια οικογένεια που άφησε το σημάδι της στην ιστορία των καλλυντικών της πόλης, η Πέπη Μπέζα κληρονόμησε το οικογενειακό επιχειρηματικό DNA και κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να δημιουργήσει μια… μπουτίκ ζαχαροπλαστικής, την Pepi Beza Boutique Baking, στην Πυλαία, που έχει κερδίσει με την γεύση της επωνύμους και όχι μόνο πελάτες. Από παίκτες του ΠΑΟΚ, ηθοποιούς και Ρώσους τουρίστες μέχρι γνωστούς επιχειρηματίες, τραγουδιστές και πρεσβείες η ζαχαροπλαστική της έχει διεισδύσει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς.

Με την εκπαίδευσή της να έχει ξεκινήσει από την εταιρεία της διάσημης για τα cupcakes και τις τούρτες της στο Λονδίνο Peggy Porschen, έφερε τον βρετανικό αέρα στη Θεσσαλονίκη, συστήνοντας στο κοινό βρετανικές γλυκές γεύσεις. Μάλιστα, συχνά έξω από το μικρό, ροζ, εργαστήριό της σε ένα στενό της Πυλαίας, δημιουργούνται ουρές. Στα μελλοντικά της σχέδια είναι να μεγαλώσει την Pepi Beza Boutique Baking –ενδεχομένως και να μετεγκατασταθεί- να δημιουργήσει μια vegan σειρά γλυκών, αλλά και να κινηθεί προς πιο υγιεινά γλυκίσματα και πιο εμπορικά, αφού τώρα τα περισσότερα είναι custom made για τους πελάτες της.

Η Πέπη Μπέζα με το χαρακτηριστικό cupcake

 

 

Η ίδια δηλώνει…. διαισθητική, καθώς, όπως λέει, καταλαβαίνει τις ανάγκες του κάθε πελάτη, ενώ δουλεύει νυχθημερόν για να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Μάλιστα, μέσα στην καραντίνα, το e-shop της είχε πολύ μεγάλη κίνηση, δίνοντάς της την ευκαιρία να γλυκαίνει τον κόσμο και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η εκπαίδευση στην Peggy Porschen

Η Πέπη Μπέζα, κόρη του Λάκη Μπέζα, μεγάλωσε μέσα στα καλλυντικά. Σπούδασε οικονομικά στη Γαλλία και επί μία δεκαετία ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις εστίασης στις οποίες πέρασε η οικογένειά της μετά την ενασχόληση με τον χώρο των καλλυντικών. Κάποια στιγμή ο αδερφός της, ο οποίος εργαζόταν στο Λονδίνο ως οικονομικός διευθυντής στην εταιρεία ζαχαροπλαστικής της γνωστής στη Βρετανία Peggy Porschen -που φτιάχνει cupcakes και τούρτες για διάσημους καλλιτέχνες, αλλά ακόμα και για τη βασιλική αυλή- την προέτρεψε να παρακολουθήσει τα σεμινάριά της γύρω από τη ζαχαροπλαστική. Έτσι το 2014 η Πέπη Μπέζα πήγε στο Λονδίνο και μυήθηκε στα μυστικά των cupcakes.

 

Μετά την πρώτη αυτή επαφή, που της άφησε μια γλυκιά γεύση, επέστρεψε αρκετές φορές στη βρετανική πρωτεύουσα για να εξελίξει την τέχνη της γύρω από τις τούρτες και άλλες λιχουδιές. Αποτέλεσμα ήταν, αφού ξεκίνησε πρώτα δειλά από το σπίτι, φτιάχνοντας γλυκά για τους φίλους και την οικογένειά της, να δημιουργήσει σε μόλις έναν χρόνο το εργαστήριό της. Φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη τεχνικές που δεν ήταν γνωστές, άρχισε σιγά σιγά να κερδίζει τις εντυπώσεις. Με έναν ήδη καλό κύκλο από τα χρόνια της εργασίας της στον χώρο της εστίασης, είχε τη στήριξη από προμηθευτές και συνεργάτες και ο δρόμος άνοιξε γρήγορα. «Ήξερα καλά τον χώρο της εστίασης. Ούτε κι εγώ όμως κατάλαβα πώς έγιναν όλα αυτά. Νομίζω ότι αυτό που κέρδισε τον κόσμο ήταν οι διαφορετικές γεύσεις, οι καλές πρώτες ύλες, αλλά και η ωραία αισθητική» λέει στη Voria.gr η Πέπη Μπέζα. Ακόμα και η Peggy Porschen είχε εντυπωσιαστεί από τη γρήγορη εξέλιξή της. Μαζί της στην… μπουτίκ εργάζεται σήμερα και ο μικρός της αδερφός.

«Είναι ένας μαγικός κόσμος στον οποίο μπήκα και είμαι πολύ χαρούμενη. Είναι ωραίο αυτό που κάνεις να δίνει χαρά στους ανθρώπους» λέει.