Skip to main content

Ποια περιοχή της Θεσσαλονίκης έζησε σήμερα χειμώνα και καλοκαίρι μέσα σε 8 ώρες!

Οι κάτοικοί της ξύπνησαν σήμερα το πρωί με τον υδράργυρο να δείχνει μόλις 4 (!) βαθμούς Κελσίου και λίγες ώρες μετά... ίδρωναν

Χειμώνα και καλοκαίρι... ταυτόχρονα βίωσε σήμερα η περιοχή του Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, σε ένα παράξενο τερτίπι του καιρού, λόγω, βέβαια, και της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της περιοχής και φυσικά της εποχής. Ήταν η πιο κρύα αλλά και η δεύτερη πιο ζεστή περιοχή του νομού μέσα σε διάστημα λίγων ωρών!

Αν και η πρόγνωση για τη σημερινή μέρα προέβλεπε ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή, τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής επέφερε ένα... τρελό σκαμπανέβασμα του υδράργυρου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συνέλεξε ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ στην περιοχή, το θερμόμετρο έγραφε 4,2 βαθμούς Κελσίου στις 6:50 το πρωί για να φτάσει τους 26,9 στις 15.10, μόλις 8 ώρες μετά -θερμοκρασιακή διαφορά σχεδόν 23 βαθμών! Αυτήν την ώρα (23:20), μάλιστα, ο υδράργυρος έχει βυθιστεί εκ νέου, με τη θερμοκρασία στον Λαγκαδά να είναι 7,6 βαθμοί.

Για το... ονόρε, η υψηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε στον νομό καταγράφηκε στη Χαλάστρα, όπου το θερμόμετρο το μεσημέρι έδειξε 27,9 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Λαγκαδά. Τώρα, βέβαια, στη Χαλάστρα έχει 16 βαθμούς.