Skip to main content

Πέθανε ο Νίκος Κατσαρός, πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ

Ήταν επίσης επιστημονικός διευθυντής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 14:30, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου

Σε ηλικία 92 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Νίκος Κατσαρός.

Στην πολύχρονη διαδρομή του ο Ν. Κατσαρός υπήρξε επίσης επιστημονικός διευθυντής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», αντιπρόεδρος του New York College και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Ο Νίκος Κατσαρός σπούδασε Χημεία στο πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών «Δημόκριτος» και στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, από όπου πήρε και το διδακτορικό του στη Φιλοσοφία.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα ήταν στη Βιοανόργανη Χημεία, στις Φασματοσκοπικές Τεχνικές (IR, NMR, UV, ESR) με εφαρμογές και στα τρόφιμα, στις Αναλυτικές Τεχνικές με εφαρμογές και στα τρόφιμα, στη Χημεία Περιβάλλοντος, στη Ραδιοχημεία και στην Ανόργανη Χημεία.

Εργάστηκε ως καθηγητής στο πανεπιστήμια Αθηνών, Ιωαννίνων, στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», στο Maryland και στο University System of Georgia, Statesboro, ΗΠΑ, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 200 ερευνητικές εργασίες χημείας σε διεθνή περιοδικά και έχει μιλήσει σε δεκάδες συνέδρια.