Skip to main content

Ποια απόφαση πήρε ο Μητσοτάκης για τις εξεταστικές

Τα τελευταία γκάλοπ δίνουν τη γραμμή στο Μέγαρο Μαξίμου που θεωρεί ότι παίζει χωρίς αντίπαλο και δεν έχει λόγο να φτιάξει εκ του μηδενός

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει την απόφαση να αποφύγει τον πειρασμό των εξεταστικών επιτροπών, τουλάχιστον στο αμέσως προσεχές διάστημα. Ο λόγος; Όπως λέγεται από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, που είναι σε θέση να γνωρίζουν, δεν θέλει να συσπειρώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, που αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να δείχνει ζαλισμένος από το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου. Κάποια στιγμή, όμως, όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πάψει να ομφαλοσκοπεί, κάθε απόπειρα επιστροφής στο παρελθόν για αναζήτηση τυχόν ευθυνών, θα αποδειχθεί μπούμερανγκ για την κυβέρνηση.

Γι' αυτό και δεν λείπουν οι εισηγήσεις στον κ. Μητσοτάκη να ξανασκεφθεί τη στάση του και να αναθεωρήσει κάποιες τουλάχιστον από τις απόψεις του, σε ό,τι αφορά στην αναζήτηση ευθυνών, έστω πολιτικών, κατά τη διάρκεια, για παράδειγμα, του πρώτου εξαμήνου του 2015. Παρ' όλα αυτά, όλα δείχνουν ότι τα τελευταία γκάλοπ δίνουν τη γραμμή στο Μέγαρο Μαξίμου που θεωρεί ότι παίζει χωρίς αντίπαλο και δεν έχει λόγο να φτιάξει εκ του μηδενός.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, έχει ξεκαθαριστεί ότι οι μοναδικές περιπτώσεις που θα προχωρήσουν σχετικά γρήγορα θα είναι αυτές της Novartis και της ΔΕΗ. Για άλλους λόγους, η κάθε μία. Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι υποθέσεις όπως εκείνη της περιόδου Βαρουφάκη, του φαινομένου Πετσίτη, των διαφόρων συμβάσεων δημοσίων έργων ή της αγοράς των βλημάτων από το Ριάντ οδεύουν σε ...λήθη. Τουλάχιστον, μέχρι νεωτέρας.