Skip to main content

Πυρά Νοτοπούλου σε Ζέρβα: Γνωστός για τις ομοφοβικές του απόψεις ο Θεοτοκάτος

Η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» ασκεί σκληρή κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης σχετικά με την επιλογή των αντιδημάρχων και των εντεταλμένων συμβούλων.

Σκληρή κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ασκεί η παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου σχετικά με τις αλλαγές των αντιδημάρχων στο νέο διοικητικό σχήμα από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

 «Παρακολουθήσαμε χθες την τελευταία πράξη της παρωδίας του πολιτικού εκφυλισμού που ξεκίνησε ο κύριος Ζέρβας από την αρχή της θητείας του, βοηθούμενος από τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αλλοίωσαν και νόθευσαν τη βούληση των πολιτών. Αντί τον έντιμο πολιτικό διάλογο και τις προγραμματικές συγκλίσεις, ο κύριος Ζέρβας προτιμά τις παρασκηνιακές ίντριγκες, τις προσωπικές διευθετήσεις και τις συναλλαγές», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας παράλληλα πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «έχει μετατρέψει την ανιδιοτελή ενασχόληση με τα κοινά, τη γνήσια διάθεση συμμετοχής και προσφοράς, σε ένα αποκρουστικό και ανούσιο "δούνε και λαβείν" με μοναδικό σκοπό την άσκηση εξουσίας χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία, μακριά από τους πολίτες».

«Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να κατασκευάσει μια πλασματική πλειοψηφία που δε βασίζεται σε αρχές, αλλά σε προσωπικές στρατηγικές και συμφέροντα. Ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα που το μόνο που τους ενώνει είναι η νομή της εξουσίας και όχι ένα κοινό όραμα για τον Δήμο. Είναι αυτονόητο ότι η πόλη και οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από μια τέτοια Διοίκηση. Δυστυχώς τα δύο χαμένα χρόνια που πέρασαν, θα τα ακολουθήσουν άλλα δύο χαμένα χρόνια», τονίζει ακόμα η παράταξη «Θεσσαλονίξη Μαζί».

Τέλος, η δημοτική παράταξη κάνει ειδική αναφορά και στην ανάληψη καθηκόντων αντιδημάρχου από τον Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο αναφέροντας επικριτικά: «Για την αναβάθμιση του κ. Θεοτοκάτου γνωστού για τις ρατσιστικές, ομοφοβικές, φασιστικές απόψεις και πρακτικές ισχύει το "όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει"».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοτοκάτος το 2013 ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Γκιουλέκα είχε χαρακτηρίσει «ανθρώπους με κουσούρι» τους ομοφυλόφιλους, σε τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της οποίας είχε εκφράσει την αντίθεσή του στη διεξαγωγή του gay pride στη Θεσσαλονίκη.