Skip to main content

Πιθανή ανεπίσημη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Λονδίνο

Ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει το σαββατοκύριακο ότι θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να αποδοκιμάσει τις κινήσεις της Άγκυρας.

Τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν πιθανότατα να συναντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο σήμερα (δείτε εδώ).

Όπως επισημαίνει η Καθημερινή, η συγκεκριμένη συνάντηση δεν έχει προκαθοριστεί.

Επισημαίνεται ότι από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ την Κυριακή, ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να αποδοκιμάσει τις κινήσεις της Άγκυρας.
    
«Δεν μπορεί μια συμμαχία να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της στρέφεται εναντίον άλλου μέλους της», «η τακτική των ίσων αποστάσεων δεν ωφελεί», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τα θέματα της ανατολικής μεσογείου περιλαμβάνονται εξάλλου στην ατζέντα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου, την οποία αναγνώρισε επισήμως χθες ο Λευκός Οίκος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών για την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο».