Skip to main content

Συγκίνηση για τον νεαρό που μπήκε στο ρέμα της Πολίχνης για να σώσει τον 26χρονο

Ένας νεαρός, χωρίς να κάνει δεύτερες σκέψεις βούτηξε στο ρέμα της Πολίχνης, ανέσυρε τον άτυχο άντρα και έκανε θωρακικές συμπιέσεις

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η αυταπάρνηση ενός νέου που χωρίς δεύτερες σκέψεις έπεσε το Σάββατο στο ρέμα όπου παρασύρθηκε ο οδηγός στην Πολίχνη και προσπάθησε να τον επαναφέρει στη ζωή πριν φτάσει στο σημείο το ΕΚΑΒ.

Η Στέλλα Χαριτίδου, μία εκ των διασωστριών, δημοσίευσε το περιστατικό με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της προς τον θαραλλέο νέο.

«Αυτός ο νεαρός, μάλλον ούτε 20 χρόνων, είναι ο γιος που θέλω να έχω. Είμαι περήφανη για αυτόν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, καθώς πάρα την συντονισμένη προσπάθεια αναζωογόνησης από την ομάδα του ΕΚΑΒ, ο επίσης νέος άνδρας δεν ανένηψε, αυτό το νέο παιδί, μας δίδαξε με τον αυθορμητισμό του & το θάρρος του», αναφέρει.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Αυτό το παλικάρι, στον κόκκινο κύκλο της φωτογραφίας, είναι ο δικός μου, σημερινός ήρωας. Δεν ξέρω το όνομα του. Όμως με συγκίνησε με την αυταπάρνηση του, καθώς χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσε στο ρέμα, ανέσυρε το θύμα & μέχρι να φτάσουμε εμείς (ΕΚΑΒ) έκανε θωρακικές συμπιέσεις, εφαρμόζοντας Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Αυτός ο νεαρός, μάλλον ούτε 20 χρόνων, είναι ο γιος που θέλω να έχω. Είμαι περήφανη για αυτόν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, καθώς πάρα την συντονισμένη προσπάθεια αναζωογόνησης από την ομάδα του ΕΚΑΒ, ο επίσης νέος άνδρας δεν ανένηψε, αυτό το νέο παιδί, μας δίδαξε με τον αυθορμητισμό του & το θάρρος του, ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν θα σκεφτούν & δεν θα λογαριάσουν τον κίνδυνο για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους.

Στους γονείς του θέλω να πω, ότι έχουν ένα αστέρι στο σπίτι τους & στον ίδιο, ότι μου έδωσε μεγάλη δύναμη & ελπίδα ότι έχουμε ακόμα πιθανότητες ως κοινωνία να τα καταφέρουμε...

Μπράβο μικρέ. Στην ομάδα μου, τους Διασώστες μου, θέλω να πω μόνο ευχαριστώ! Εσείς είστε τα δικά μου αστέρια...».