Skip to main content

Πορεία κατά της καύσης σκουπιδιών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτο+vid)

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη καύση απορριμμάτων από τον ΤΙΤΑΝΑ στο εργοστάσιο της Ευκαρπίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην καύση απορριμμάτων από τον ΤΙΤΑΝΑ στο εργοστάσιο της Ευκαρπίας πραγματοποιείται σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από περιβαλλοντικές συλλογικότητες, δημοτικές παρατάξεις, φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία.

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, με το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών να είναι «όχι στην καύση απορριμμάτων και την περιβαλλοντική καταστροφή».

Παράλληλα, τη συγκέντρωση στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ.

Η Άννα Μαρία Ηλιού, εκπρόσωπος των 12 φοιτητικών συλλόγων, δήλωσε χαρακτηριστικά πως "είμαστε ενάντια στη καύση σκουπιδιών στο ΤΙΤΑΝ και βρισκόμαστε εδώ και να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα".

"Οι περιβαντολλογικές συλλογικότητες είναι εδώ για να πουν όχι στη καύση σκουπιδιών, στην αέρια ρύπανση του Κορδελιού. Απαιτούμε την προστασία και όχι την καταστροφή του περιβάλλοντος. Να δώσουμε στα παιδιά μας ένα καθαρό περιβάλλον", δήλωσε ο Ηλίας Σμήλιος, μέλος της συλλογικότητας ενάντια στην καύση απορριμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Κολογκούνης ανέφερε πως "το ΤΙΤΑΝ προχωρά στην καύση καρκινογόνων σκουπιδιών, δεν νοιάζεται για τους εργαζόμενους και τον λαό. Καλούμε τον κόσμο ενάντια στην καύση σκουπιδιών".

Οι διαδηλωτές έφτασαν στο ΥΜΑΘ, κρέμασαν πανό στα κάγκελα του υπουργείου, κάλεσαν σε συνέλευση την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 18:00 στην ΕΔΟΘ ενάντια στην καύση απορριμμάτων και αποχώρησαν.