Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
x

ΡΩΣΙΑ: ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ 53,7%

Το επίπεδο ανοσίας την προηγούμενη εβδομάδα κυμαίνονταν στο 51,8% σύμφωνα με τον αρμόδιο κυβερνητικό φορέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το επίπεδο της συλλογικής ανοσίας ως προς τον κορωνοϊό έφθασε το 53,7% στη Ρωσία.

Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της 3ης Δεκεμβρίου, 72 εκατομμύρια πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και 64 εκατομμύρια και τις δύο δόσεις.

Το επίπεδο συλλογικής ανοσίας την προηγούμενη εβδομάδα κυμαίνονταν στο 51,8% σύμφωνα με τον αρμόδιο κυβερνητικό φορέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ως προς το επίπεδο συλλογικής ανοσίας, τα πρωτεία, είπε η Γκόλικοβα, κατέχει η Σεβαστούπολη με ποσοστό 80,8%, που είναι το επιθυμητό επίπεδο, ενώ το επίπεδο ανοσίας στην Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη, στην Καρέλια, την Τιουβά και Τσουκότκα βρίσκεται στο 72%.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης επισήμανε ότι στις περισσότερες περιοχές της χώρας η κατάσταση παραμένει τεταμένη και αυτό σημαίνει ότι ο κορωνοϊός εξακολουθεί να εξαπλώνεται, και για αυτό θα πρέπει ο κόσμος να εμβολιασθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή για την προστασία της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) είχε δηλώσει νωρίτερα ότι για να επιτευχθεί συλλογική ανοσία στη Ρωσία θα πρέπει να εμβολιασθεί τουλάχιστον το 80% του ενήλικου πληθυσμού. Σύμφωνα με την Γκόλικοβα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εμβολιασθούν περισσότεροι από 90 εκατομμύρια άνθρωποι.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ