Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
x

ΣΕ ΧΡΗΣΗ Η ΜΟΝΑΔΑ 38 ΚΛΙΝΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΕΕΘ

Η ανακαινισμένη μονάδα για ασθενείς Covid 38 κλινών εντός θαλάμων αρνητικής πίεσης του ΑΧΕΠΑ τέθηκε σε λειτουργία - Δωρέα 100.000 ευρώ από το ΕΕΘ

Σε λειτουργία έχει τεθεί η ανακαινισμένη μονάδα για ασθενείς Covid 38 κλινών εντός θαλάμων αρνητικής πίεσης του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, έργο στην ολοκλήρωση του οποίου συνέβαλε τα μέγιστα η δωρεά 100.000 ευρώ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

«Το ΕΕΘ δεν ήταν δυνατόν να μείνει αμέτοχο και να μην συνδράμει οικονομικά για την στήριξη δομών που δίνουν μάχη με την πανδημία, όπως τα Δημόσια Νοσοκομεία. Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει λάβει πλέον μια σημαντική «ανάσα» όσον αφορά των διαθέσιμο αριθμό κλινών για άτομα που νοσούν από κορωνοϊό, σε μια περίοδο που το Εθνικό Σύστημα Υγείας δέχεται τεράστια πίεση», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επιφύλασσαν για το ΕΕΘ, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης κ. Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ κ. Παναγιώτης Παντελιάδης, ο αν. καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας κ. Συμεών Μεταλλίδης και ο Διευθυντής Α΄ Παθολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ κ. Παντελής Ζεμπεκάκης.

«Παράδειγμα την σημαντικότητας του έργου, αποτελεί ο θάλαμος που λειτουργεί ως ανεξάρτητη μονάδα τεχνητού νεφρού για ασθενείς covid. Παράλληλα, το έργο αυτό αποτελεί ένα κληροδότημα για τους πολίτες και την πόλη, αναβαθμίζοντας τις δομές υγείας για τα επόμενα χρόνια», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η συνολική δαπάνη και για τις 38 κλίνες σε θαλάμους αρνητικής πίεσης ανήλθε στο ποσό των 300.000 ευρώ περίπου, με το ΕΕΘ να καταβάλει μέσω δωρεάς σχεδόν το ένα τρίτο του κόστους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ