Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
x

SELF TEST: ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΑΡΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ

Κανονικά θα μπορούν να προμηθευτούν τα self test τους και από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης οι πολίτες που δεν πρόλαβαν.

Ανακοίνωση για τη διάθεση των self test στους δικαιούχους για τον Ιούνιο εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνονται οι οδηγίες για τη διανομή των τεστ σε εκπαιδευτικούς μαθητές, διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νέους 18-30 ετών.

Μάλιστα, γίνεται ιδιαίτερα αναφορά στη Θεσσαλονίκη, όπου η εκπαιδευτική κοινότητα θα μπορεί να προμηθευτεί κανονικά τα τεστ από τα φαρμακεία, καθώς και οι πολίτες που δεν πρόλαβαν να τα προμηθευτούν μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου να σταματήσει τη διάθεσή τους.

Σημειώνεται ωστόσο πως την περασμένη Παρασκευή, τα φαρμακεία της πόλης άρχισαν και πάλι να διαθέτουν self test.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από 14 έως 19 Ιουνίου θα γίνει διανομή τριών (3) αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests) από τα φαρμακεία όλης της επικράτειας (πλην Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας) σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νέους 18-30 ετών.

Στην ΠΕ Αχαΐας η διανομή των τριών (3) τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα θα γίνει απευθείας από τις σχολικές μονάδες με οδηγίες που θα δοθούν από το Υπουργείο Παιδείας.

Ειδικά στην ΠΕ Θεσσαλονίκης από 14 έως 19 Ιουνίου πέραν των τεστ που αναλογούν στην εκπαιδευτική κοινότητα θα διατίθενται από τα φαρμακεία και τρία (3) τεστ σε όσους εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν την περασμένη εβδομάδα.

Μετά τη διάθεση και αυτών των τεστ ολοκληρώνεται η διανομή τους σε όλες τις ομάδες δικαιούχων για τον μήνα Ιούνιο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ