Skip to main content

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ-Προειδοποίηση από την Περιφέρεια

Η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από αργά το βράδυ της Τρίτης και από τα δυτικά-νοτιοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θα συνεχιστεί αύριο.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για την κακοκαιρία «Κίρκη» η οποία αναμένεται να χτυπήσει από σήμερα το βράδυ μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από αργά το βράδυ της Τρίτης και από τα δυτικά - νοτιοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θα συνεχιστεί την Τετάρτη, ανήμερα 28η Οκτωβρίου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας με  χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης και στις υπόλοιπες περιοχές.

Την ίδια ώρα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.

Ο καιρός αύριο

Την Τετάρτη, αναμένονταο βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους αναμένονται στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τα βορειοδυτικά τμήματα.

Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης η Πελοπόννησος, η Κρήτη, βαθμιαία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Από τις μεσημβρινές ώρες η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.  

Στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα κεντρικά και νότια.