Skip to main content

Συγκλονίζει ο Ουκρανός πυγμάχος Ολεκσάντρ Ούσικ: Τα παιδιά μας κρύβονται στα υπόγεια (vid)

«Σταμάτα τον. Σταμάτα τον πόλεμο», ζητά ο Ουκρανός παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας στα βαριά κιλά προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δραματική έκκληση να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία έκανε ο Ολεκσάντρ Ούσικ, Ουκρανός παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών, προς τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ρωσικό λαό.

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο πρωταθλητής πυγμαχίας, ζητά από τον ρωσικό λαό να μην πολεμά ενάντια στους Ουκρανούς ενώ συγκλονιστική είναι η περιγραφή του Ούσικ για τις δραματικές στιγμές που ζει ο λαός της χώρας του.

«Τα παιδιά μας, οι γυναίκες μας, οι γιαγιάδες μας κρύβονται στα υπόγεια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωταθλητής πυγμαχίας και εκλιπαρεί το Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο.

Το μήνυμα του Ολεκσάντρ Ούσικ είναι το εξής:

«Καλημέρα σε όλους. Το όνομα μου είναι Ολεκσάντρ Ούσικ. Θα ήθελα να μιλήσω στον λαό της Ρωσίας. Αν θεωρούμε τους εαυτούς μας ως αδέλφια, ορθόδοξα αδέλφια, τότε μην στέλνετε τα παιδιά σας να έρθουν στη χώρα μας, μην πολεμάτε εναντίον μας. Αυτό το μήνυμα απευθύνεται και στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Εσύ μπορείς να σταματήσεις τον πόλεμο. Σε παρακαλώ, απλώς κάτσε να διαπραγματευτείς μαζί μας, χωρίς όρους. Τα παιδιά μας, οι γυναίκες μας, οι γιαγιάδες μας κρύβονται στα υπόγεια. Είμαστε εδώ στη χώρα μας, προστεύοντας την, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Σταμάτα τον. Σταμάτα τον πόλεμο».