Skip to main content

Συγκρότηση νέας παράταξης ανακοινώνεται σήμερα στην Καλαμαριά

Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ προέρχεται ο δικηγόρος Χρ. Βάρδας οποίος σκοπεύει να ανακοινώσει σήμερα ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τον δήμο Καλαμαριάς

 

Η πανδημία πανδημία, αλλά και η πολιτική πολιτική. Και δεν αναφέρομαι σε θέματα κεντρικής πολιτικής, Κουφοντίνες, #MeToo κ.λπ. Αναφέρομαι στην κινητικότητα γύρω από τα αυτοδιοικητικά, που για κάποιο λόγο παρατηρείται στην Καλαμαριά, παρά τη δυσμενή συγκυρία και παρότι απέχουμε πολύ καιρό ακόμη από τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Κινητικότητα η οποία προς το παρόν, εστιάζεται στο χώρο της κεντροαριστεράς τον οποίο μονοπωλούσε έως και το 2019 η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ δημοτική παράταξη η οποία διοικούσε το δήμο αδιαλείπτως, από τη μεταπολίτευση και μετά, τα πρώτα χρόνια με δήμαρχο τον προερχόμενο από την ανανεωτική αριστερά Μένιο Αλεξιάδη κι έπειτα με Λαζαρίδη, Οικονομίδη, Μπακογλίδη.

Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ προέρχεται και ο Χρήστος Βάρδας, ο οποίος, όπως πληροφορούμαι, σκοπεύει να ανακοινώσει σήμερα ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία “για τη συγκρότηση μια ευρείας, ενωτικής, σύγχρονης, προοδευτικής δημοτικής παράταξης, η οποία θα διεκδικήσει τη διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς”. Ο Βάρδας είναι δικηγόρος, πρώην αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Η πρωτοβουλία του εδράζεται στην πεποίθησή του ότι μετά την αναπάντεχη ήττα στις εκλογές του 2019 ο χώρος της κεντροαριστεράς χρειάζεται τη συγκρότηση μιας παράταξης, περίπου από μηδενική βάση, χωρίς αποκλεισμούς.

Το προηγούμενο διάστημα είχε επαφές με τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη τα οποία έχουν θητεύσει σε θέσεις ευθύνης στο δήμο. Απέφυγε, ωστόσο, συζητήσεις με εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του Θεοδόση Μπακογλίδη προκειμένου, όπως λέει, να μην κατηγορηθεί για προσπάθεια διάσπασης της υπάρχουσας παράταξης.

Βεβαίως, στην παράταξη του Θεοδόση υπάρχουν ήδη κάποιες αναταράξεις. Τις τελευταίες εβδομάδες δύο εκ των συμβούλων, η Βασιλική Νκολέτου, η οποία ήταν και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο Γιάννης Πενόπουλος ανεξαρτητοποιήθηκαν και σύμφωνα με τον τέως δήμαρχο αλληθωρίζουν προς την πλευρά της διοίκησης του Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά στελέχη τα οποία υποστηρίζουν ότι η ήττα του 2019 θα πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα. Οι οπαδοί αυτής της άποψης θεωρούν αυτονόητο ότι “νέο ξεκίνημα” συνεπάγεται και νέο επικεφαλής. Κατατίθενται, δε, και συγκεκριμένες προτάσεις, όπως του Γιώργου Τελίδη, πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ο οποίος εξελέγη και πρώτος σε σταυρούς. Πάντως ο ίδιος ο Τελίδης κινείται στη γραμμή ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συνεννόηση με όλους ώστε η παράταξη να κινηθεί ενωμένη και συντεταγμένα.

Ο Θεοδόσης τα ακούει όλα αυτά, αλλά εμφανίζεται να μην ανησυχεί. Αντιθέτως, δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι στις εκλογές του 2023 εκείνος θα είναι και πάλι “παρών”. Το βέβαιο είναι πως με την Καλαμαριά δεν θα πλήξουμε...