Skip to main content

Συμφωνία κυβέρνησης - UEFA: Grexit για όποιον παραβιάσει τους κανόνες

Ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε πως σε περίπτωση που παραβιαστούν οι κανόνες που θα υιοθετηθούν από κάποια ομάδα τότε αυτή θα αποβάλλεται από την Ευρώπη.

Ανοιχτό άφησε η κυβέρνηση, το ενδεχόμενο Grexit των ελληνικών ομάδων από τα κύπελλα Ευρώπης σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν άμεσα και σε συνεργασία με τις FIFA και UEFA.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας γνωστοποίησε πως σε περίπτωση που παραβιαστούν οι κανόνες από κάποια ομάδα, αυτή θα αποβάλλεται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ολοκληρώνοντας τις επαφές του επί ελβετικού εδάφους με του επικεφαλής της UEFA και έχοντας επικοινωνία με την FIFA.

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συμφώνησε να δώσει τεχνική βοήθεια και από την πλευρά του κ. Γεραπετρίτη και της ελληνικής κυβέρνησης υπήρξε πλήρης πολιτική δέσμευση ότι οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν στο ακέραιο.

Υπενθυμίζεται πως στο αμέσως προσεχές διάστημα, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν θα βρεθεί στην Αθήνα αποδεχόμενος την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πέτσας: Θα αποβληθούν από την Ευρώπη οι ελληνικές ομάδες αν δεν συμμορφωθούν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως FIFA και UEFA θα βρεθούν στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες, ενώ ξεκαθάρισε πως θα αποβληθούν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι ελληνικές ομάδες αν δεν συμμορφωθούν.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Πέτσας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha:

«Ο κ. Γεραπετρίτης είχε ένα εποικοδομητικό διήμερο με ανώτατα στελέχη της FIFA και της UEFA. Έχουμε δύο ξεκάθαρα αποτελέσματα: την επίσκεψη του προέδρου της UEFA τις επόμενες μέρες, καθώς και την επίσκεψη του κ. Ινφαντίνο το προσεχές διάστημα.

Υπάρχει μια συναντίληψη ότι μπορούμε μαζί να δούμε τα προβλήματα και τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού πρωταθλήματος. Αξιολογούμε ως θετικό ότι μαζί θα δούμε το θέμα.

Εμείς θ' ακολουθήσουμε πιστά τις συμβουλές που θα υπάρξουν από αυτή τη διαδικασία εξυγίανσης προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια αυστηρή εφαρμογή αυτών των συστάσεων.

Κι όταν λέω αυστηρή, εννοούμε πως μπορεί να φτάνει και μέχρι την αποβολή των ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αν δεν εφαρμοστούν οι συστάσεις της FIFA και της UEFA».