Skip to main content

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Φυματικός το έσκασε από το Παπανικολάου

Την κινητοποίηση των αρχών προκάλεσε η εξαφάνιση ενός αλλοδαπού που νοσηλευόταν με φυματίωση στο Παπανικολάου, ενώ μάλιστα παρενέβη και η Εισαγγελία.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές καθώς αλλοδαπός με φυματίωση το έσκασε από το νοσοκομείο Παπανικολάου όπου και νοσηλευόταν.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από ενημέρωση του νοσοκομείου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για να εξεταστεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, δόθηκε εντολή στην αστυνομία να διεξαχθούν έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα, καθώς πρόκειται για μολυσματική ασθένεια που είναι ιδιαίτερα μεταδοτική.

Έως τώρα, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες τόσο για την ταυτότητα του άνδρα όσο και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το έσκασε.

Σημειώνεται πως τις απογευματινές ώρες χθες το έσκασε ακόμα ένας τρόφιμος του νοσοκομείου με φυματίωση, ο οποίος, ωστόσο, επέστρεψε από μόνος του σήμερα το πρωί, χωρίς να υπάρχει κάποια συσχέτιση με το άλλο περιστατικό.