Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση ΗΠΑ για Novartis ισοπεδώνει την προπαγάνδα της ΝΔ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει το κλείσιμο της υπόθεσης Novartis στα αμερικανικά δικαστήρια με εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Δικαίωση για την πολιτική και τους χειρισμούς της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» στο σκάνδαλο Novartis και ταυτόχρονα «ισοπέδωση όλης της προπαγάνδας της ΝΔ περί σκευωρίας» εκτιμά πως είναι το κλείσιμο της υπόθεσης στα αμερικανικά δικαστήρια την Πέμπτη, με έναν διακανονισμό ύψους 346 εκατομμυρίων ευρώ του φαρμακευτικού κολοσσού με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και το υπουργείο Δικαιοσύνη, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε σχετικά: Με εξωδικαστικό συμβιβασμό έκλεισε η υπόθεση Novartis στις ΗΠΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, αναφέρει:

«Η απόφαση- κόλαφος των αμερικανικών αρχών ισοπεδώνει τη θεωρία περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις αμερικανικές αρχές, η Novartis συμφώνησε να πληρώσει 340 εκατ. ευρώ σε συμβιβασμό με το αμερικανικό Δημόσιο, από τα οποία τα 310 αφορούν αποκλειστικά και μόνο την παράνομη δραστηριότητα της στην Ελλάδα, παραδεχόμενη πως διέφθειρε αξιωματούχους για να επηρεάσει τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και υγειονομικών υπηρεσιών την περίοδο 2012-2015, δηλαδή την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά.

Πρόκειται για απόφαση-κόλαφο που ισοπεδώνει όλη την προπαγάνδα περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis.

Αναμένουμε να δούμε πώς θα σχολιάσει τώρα την παραδοχή της ίδιας της Novartis ο κ. Μητσοτάκης.

Ίσως έτσι να εξηγείται η απόφαση του να ρίξει τώρα στην αρένα το παρακράτος των παράνομων ηχογραφήσεων, λίγες μέρες πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση αυτή που του ήταν ήδη γνωστή...».