Skip to main content

Σκέρτσος: Δεν κομίζει κάτι καινούργιο η έρευνα Τσιόδρα–Λύτρα - Η κυβέρνηση δεν την ήξερε

O υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως έχει γίνει πολύ μεγάλος θόρυβος για μία έρευνα που δεν κομίζει κάτι καινούργιο - «Η απάντηση Οικονόμου ήταν σαφής»

«Δεν είχε περιέλθει σε γνώση της κυβέρνησης η έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα, είπε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, προσθέτοντας πάντως ότι έχει γίνει πολύ μεγάλος θόρυβος για μια έρευνα που δεν κομίζει κάτι καινούργιο και πως η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει πολιτικές για να θεραπεύσει τα προβλήματα στα οποία αναφέρεται η μελέτη.

«Η απάντηση Οικονόμου ήταν σαφής», είπε ο κ Σκέρτσος προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση λαμβάνει δεκάδες αντίστοιχες εισηγήσεις με στατιστικά στοιχεία, καλώντας την αντιπολίτευση να μην διογκώνει ένα ζήτημα ήσσονος σημασίας.

Σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Νάντιας Γιαννακοπούλου, για την υποχρεωτικότητα στους αστυνομικούς είπε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται την υποχρεωτικότητα, καθώς είναι από τις πρώτες χώρες που την επέβαλε στο χώρο υγείας και στους άνω των 60. Γίνεται με βάση υγειονομικά και όχι πολιτικά κριτήρια είπε ο κ Σκέρτσος.

Ο κ. Σκέρτσος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας «τοξικότητα και έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα», ενώ μίλησε «για αρνητές της πραγματικότητας και σαμποτέρ της εθνικής προσπάθειας», καθώς -όπως είπε-η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να αμαυρώνει την καλή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, επιδιδόμενη σε ένα ρεσιτάλ ψόγου, ισοπέδωσης και τοξικότητας.

Αναφορικά με τη διαγραφή Κουρουμπλή, είπε ότι τα όσα φρικιαστικά ακούστηκαν, χθες, θυμίζουν άλλες εποχές και ότι απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αν και σωστή, είναι αποσπασματική και ατελής καθώς υπάρχουν και άλλα στελέχη ,όπως ο κ. Πολάκης που έχουν κάνει χειρότερες δηλώσεις.