Skip to main content

Ανοιχτό ενδεχόμενο και οι δύο αγώνες του Άρη με τη Γκόμελ να γίνουν στη Θεσσαλονίκη

Ο πρώτος αγώνας μεταξύ Άρη και Γκόμελ θα γίνει στις 21 Ιουλίου με τυπικά γηπεδούχο τη Γκόμελ δεν μπορεί να γίνει στη Λευκορωσία

Θετική στο να διεξαχθεί και ο πρώτος αγώνας της με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και το Κλεάνθης Βικελίδης βρίσκεται η λευκορωσική Γκόμελ, που κληρώθηκε με τους κιτρινόμαυρους στον δεύτερο γύρο του προκριματικού γύρου του Europa Conference League.

Συγκεκριμένα, βάσει της κλήρωσης ο πρώτος αγώνας μεταξύ Άρη και Γκόμελ θα γίνει στις 21 Ιουλίου με τυπικά γηπεδούχο τη Γκόμελ δεν μπορεί να γίνει στη Λευκορωσία λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο αυτό, UEFA και ομοσπονδία της Λευκορωσίας προχώρησαν σε συμφωνία για τη διατήρηση των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά προβλέπει να μην δίνουν τα εντός έδρας παιχνίδια στη Λευκορωσία.

Δημοσιεύματα του Τύπου της Λευκορωσίας ανέφεραν χθες ότι η Γκόμελ έχει προτείνει τις Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία για να φιλοξενήσουν το παιχνίδι στο οποίο θα είναι τυπικά γηπεδούχους.

Πλέον όμως δημιουργούνται νέα δεδομένα καθώς σύμφωνα με την ΠΑΕ Άρης, βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Γκόμελ. Μάλιστα, οι κιτρινόμαροι αναφέρουν ότι βρίσκονται σε διαδικασία αλληλογραφίας με την ομάδα από τη Λευκορωσία και στις επόμενες ώρες θα φανεί αν θα βρουν φόρμουλα συμφωνίας, εφόσον φυσικά επιτρέψει κάτι τέτοιο και η UEFA.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες έχουν οριστεί για τις 21 και 28 Ιουλίου αλλά ενδέχεται να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής της δεύτερης αναμέτρησης.