Skip to main content

Στην κατάψυξη η Δυτική Μακεδονία – Στους -14 °C η θερμοκρασία στο Κλειδί Φλώρινας

Ολικός παγετός στο εθνικό δίκτυο, κλειστά σχολεία, θερμοκρασίες Σιβηρίας και αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετά σημεία, η εικόνα του καιρού

Με τον υδράργυρο να έχει υποχωρήσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν και ολικό παγετό ξύπνησε σήμερα η Δυτική Μακεδονία.

Στο Κλειδί Φλώρινας το θερμόμετρο έδειξε νωρίς το πρωί -14° C, στην Κοζάνη -9°C, στη Βασιλίτσα Γρεβενών -8° και στην πόλη της Φλώρινας επίσης -8°.

Τα σχολεία είναι κλειστά στη Φλώρινα, αλλά και στους δήμους Εορδαίας, Βοϊου στην Κοζάνη, ενώ στους δήμους Κοζάνης και Καστοριάς τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί.

Στις 10 θα αρχίσουν τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στο δήμο Γρεβενών, όπου τα πάντα έχουν καλυφθεί από ένα πυκνό στρώμα χιονιού και στα ορεινά του νομού αρκετοί δρόμοι είναι αδιάβατοι.

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 25ο χλμ. έως το 28ο χλμ. και στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 30ο χλμ. έως το 45ο χλμ.

Ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού, Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής, όπως και το υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο είναι ανοιχτό, ωστόσο λόγω του παγετού, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων, στην Εθνική Οδό Φλώρινας - Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 12ο χλμ. έως το 25ο χλμ., στην Επαρχιακή Οδό Αετού - Νυμφαίου, από το 1ο χλμ. έως το 9ο χλμ. και στο ορεινό Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας.