Skip to main content

Στις 12 Σεπτεμβρίου η σέντρα στο ολλανδικό πρωτάθλημα

Αυτή ήταν η απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, προϊόν της χαλάρωσης ορισμένων περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Στις 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η σέντρα στο ολλανδικό πρωτάθλημα (Eredivisie) όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Η απόφαση της KNVB, ήλθε μόλις λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για χαλάρωση ορισμένων από τα περιοριστικά μέτρα, που έχουν ληφθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ολλανδική κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις από την 1η Ιουλίου θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα της χώρας.

Συγκεκριμένα, πρέπει να τηρείται μια κοινωνική απόσταση 1,5 μέτρου ανάμεσα στους φιλάθλους, κάτι που όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας, σημαίνει πως θα υπάρχει «πολύ περιορισμένη χωρητικότητα».

«Αν και είναι δύσκολο να παίξεις με περιορισμένο κοινό σε ορισμένα γήπεδα, αυτό το ενδιάμεσο στάδιο είναι απαραίτητο», δήλωσε σχετικά ο διευθυντής της ομοσπονδίας, Ερικ Γκούντε.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στην οποία, λόγω της εξάπλωσης του ιού, διεκόπη οριστικά το πρωτάθλημα 2019-2020, χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή.