Skip to main content

Στις 18:00 τηλεοπτικό μήνυμα του Μητσοτάκη - Τι αναμένεται να ανακοινώσει

Τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού προς τους πολίτες θα μεταδοθεί στις 18.00 - Τι αναμένεται να ανακοινώσει εν όψει Πάσχα.

Τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες θα απευθύνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, καθώς επίσης και της αναμενόμενης χαλάρωσης των μέτρων αμέσως μετά.

Διαβάστε ακόμη: Η τελική εισήγηση για πασχαλινό τραπέζι, ωράριο κυκλοφορίας, μετακινήσεις εκτός

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οδηγούμαστε προς παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τις 22:00 τη Μεγάλη Εβδομάδα και από τη Δευτέρα του Πάσχα έως τις 23:00.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων κατέληξε στον «οδικό χάρτη» της περαιτέρω χαλάρωσης των περιορισμών λόγω κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η Επιτροπή έχει εισηγηθεί να ανοίξει η εστίαση στις 3 ή 4 Μαΐου, τα δημοτικά και τα γυμνάσια για δια ζώσης διδασκαλία στις 10 του επόμενου μήνα. Επίσης, από τις 14 Μαΐου να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Σημειώνεται ότι το άνοιγμα της εστίασης αφορά αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους, με τήρηση των μέτρων προφύλαξης που είναι σε ισχύ.

Η καθιερωμένη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου και ώρα 19:00, στο υπουργείο Υγείας.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχουν η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.