Skip to main content

Στο Τελ Αβίβ για τις ανθεκτικές πόλεις ο Γιάννης Μπουτάρης

Ο δήμαρχος επισκέφθηκε το μουσείο του Ολοκαυτώματος, Υad Vashem και είχε ενδιαφέρουσες συζητήσεις για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Στο Τελ Αβίβ βρίσκεται από την Κυριακή, μαζί με αντιπροσωπεία του δήμου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Η αποστολή συμμετείχε στις εργασίες της 4ης Ετήσια Συνάντηση των εκπροσώπων των Πόλεων και των Δημάρχων-μελών του συμφώνου «Μilan Urban Food Policy Pact» για την κοινή Αστική Διατροφική Πολιτική, που αφορά άμεσα στις δράσεις της ομάδας εργασίας στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων EUROCITIES, στο οποίο ο Δήμος είναι μέλος.

Πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις για τις ανθεκτικές πόλεις, τη συμφωνία του Μιλάνου για τις αστικές πολιτικές διατροφής που υπεγράφη και τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο Ρον Χουλντάι, δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης του Τελ Αβίβ. Στην αντιπροσωπεία του δήμου συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας, Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Γιώργος Δημαρέλος και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα.

Όπως έγραψε σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μπουτάρης επισκέφθηκε το μουσείο του Ολοκαυτώματος, "Υad Vashem" και είχε ενδιαφέρουσες συζητήσεις που αφορούσαν τη συνεργασία για την ανέγερση του Μουσείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

«Με αντιπροσωπεία του δήμου βρισκόμαστε στην αδελφοποιημένη πόλη του Τελ Αβίβ για το 9ο Cities Summit. Τα θέματα της τριήμερης συνάντησης αφορούσαν τις ανθεκτικές πόλεις, τη συμφωνία του Μιλάνου για τις αστικές πολιτικές διατροφής που υπογράψαμε και τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Στο ενδιάμεσο επισκεφτήκαμε το Υad Vashem και είχαμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις που αφορούσαν τη συνεργασία μας για το Μουσείο του Ολοκαυτώματος», έγραψε ο δήμαρχος στο Twitter.