Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
x

ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε ότι ελληνική εφημερίδα δημοσίευσε φύλλο με βαριές προσβολές σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν.

Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης, Μιχαήλ-Χρήστος Διάμεσης, για πρωτοσέλιδο τίτλο ελληνικής εφημερίδας σχετικά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για βαριές προσβολές σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει το kathimerini.gr.

Το πρωί, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας πως «η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ