Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οι εργαζόμενοι άρχισαν να μαζεύουν ήδη τα σκουπίδια- Αποφασίζει το δικαστήριο

Αν και, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο η απόφαση αναστολής, η αγωγή εκδικάστηκε -Εντός των επόμενων ωρών η απόφαση

Ανέστειλαν την αποχή τους οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας στον δήμο Θεσσαλονίκης και ήδη από το μεσημέρι βρίσκονται έξω στους δρόμους της πόλης προκειμένου να σηκώσουν τον μεγάλο όγκο σκουπιδιών που έχει συσσωρευτεί στους κάδους απορριμμάτων και στα πεζοδρόμια.

Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι ενώ η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή στο Πρωτοδικείο και ζητώντας να κηρυχθεί η κινητοποίηση των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική.

Διαβάστε: Κατατέθηκε η προσφυγή του δήμου Θεσσαλονίκης για τα σκουπίδια - Σήμερα η απόφαση

Αν και, όπως επισημαίνουν από το Σωματείο Εργαζομένων, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο η απόφαση αναστολής της κινητοποίησης, η αγωγή εκδικάστηκε και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η απόφαση.

Παρά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη και οι οποίες αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ώρες, οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας προχωρούν στην αποκομιδή των απορριμμάτων. «Οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την κινητοποίηση και δουλεύουν χωρίς μέσα ατομικής προστασίας μέσα στη βροχή γιατί σέβονται την πόλη», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Φουντούκης.

Αυτή τη στιγμή στον κεντρική δήμο έχουν συσσωρευτεί περίπου 1200 τόνοι απορριμμάτων. Εκτιμάται ότι εντός των επόμενων ημερών θα έχουν καθαρίσει όλοι οι κεντρικοί δρόμοι και σταδιακά στη συνέχεια και οι γειτονιές και τα στενά όπου εκεί το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο.