Skip to main content

Τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά στη Δυτική Μακεδονία λόγω χιονοπτώσεων

Οι διοικήσεις των Δήμων στη Δυτική Μακεδονία έχουν αποφασίσει να αναστείλουν ή να τροποποιήσουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων τους.

Αρκετές είναι οι σχολικές μονάδες που δεν θα λειτουργήσουν αύριο σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας λόγω των χιονοπτώσεων που σημειώνονται.

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ:

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί ισχυρού ολικού παγετού, του μεγάλου όγκου χιονιού, των προβλημάτων από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του covid 19 και για την ασφάλεια των μαθητών, αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας. Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών έπειτα από την υπ. Αριθμ. 1258/23-1-2022 απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας-Μαρίας Μιχαηλίδου.

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ:

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε όλο το Δήμο Σερβίων, αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου  2022 θα λειτουργήσουν από τις 10:00 λόγω κακοκαιρίας. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ:

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου κ. Χρήστου Ζευκλή, αύριο, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) του Δήμου Βοΐου θα λειτουργήσουν στις 10.00 π.μ., λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Οι Παιδικοί και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ:

Την Πέμπτη 10/3/2022 λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών τα Σχολεία του Δήμου Βελβεντού θα λειτουργήσουν στις 10 πμ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:15 π.μ.

Οι Παιδικοί, Βρεφικοί Σταθμοί και το ΚΔΑΠ του Δήμου Καστοριάς θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ:

Με απόφαση του Δημάρχου Νεστορίου, Χρήστου Γκοσλιόπουλου, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών -παγετός- την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, οι σχολικές μονάδες του Δήμου Νεστορίου θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 9.00 π.μ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ:

Με απόφαση Δημάρχου, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., oι Παιδικοί Σταθμοί, ο Βρεφικός Σταθμός και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Άργους Ορεστικού, την Πέμπτη 10  και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:15.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ:

Κατόπιν  απόφασης του Δημάρχου Αμυνταίου κ.Άνθιμου Μπιτάκη και δεδομένων των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί ισχυρού παγετού,  αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμυνταίου αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ:

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας, με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 στις 09:15 ενώ μία ώρα νωρίτερα θα λήξουν τα μαθήματα των εσπερινών γυμνασίων και λυκείων. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ:

Αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου με απόφαση Δημάρχου τα σχολεία του Δήμου Δεσκάτης θα λειτουργήσουν στις 10:00πμ λόγω κακοκαιρίας.