Skip to main content

Ταχιάος: Ζητώ ισχυρή εντολή για να μπορέσει ο δήμος να διοικηθεί σωστά

Θέλω να ηττηθεί το μοντέλο πολιτικής που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη, τονίζει στη Voria.gr ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος.

Στην τελευταία συνέντευξή του πριν από το άνοιγμα της κάλπης ο υποψήφιος δήμαρχος με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ταχιάος εξηγεί στην Voria.gr για ποιους λόγους είναι σημαντικό οι Θεσσαλονικείς να του δώσουν την πρώτη Κυριακή ισχυρή εντολή «για να μπορέσει ο δήμος να διοικηθεί σωστά με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα».

Τονίζει πως παρουσίασε στους Θεσσαλονικείς ένα ρεαλιστικό σχέδιο «πρόγραμμα όχι ευχολόγια» και εξήγησε και πώς θα το εφαρμόσει. «Δεν είπα ψέματα, δεν υποσχέθηκα πράγματα που αύριο δεν θα μπορώ να τα κάνω πράξη. Έδειξα στον κόσμο, τον αληθινό Νίκο, με τα προτερήματά του και τα ελαττώματά του. Είπα την άποψή μου χωρίς «φτιασιδώματα», υπογραμμίζει.

Επίσης εξηγεί για ποιους λόγους θα προτιμούσε αντίπαλο στον Β’ γύρο την Κ. Νοτοπούλου προσθέτοντας συγχρόνως πως δεν φοβάται τον Γ. Ορφανό «απλώς, θα προτιμούσα να μη γίνει η δημοτική εκλογή μια αφορμή εσωστρέφειας της παράταξης από την οποία προέρχομαι».
 
Πιστεύετε ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα ψηφίσουν με αυτοδιοικητικά ή με πολιτικά κριτήρια;

Ελπίζω και με τα δύο. Ο δήμαρχος πρέπει να έχει αυτοδιοικητική εμπειρία και να ξέρει τα προβλήματα της πόλης.  Όμως ο δήμαρχος δεν μπορεί να είναι πολιτικά αποστειρωμένος καθώς πίσω από κάθε ενέργεια και απόφαση υπάρχει μια ιδεολογία. Προσπαθούν κάποιοι να παρουσιάσουν τον δήμο απολιτίκ αλλά δεν είναι έτσι. Την ψυχή της πόλης την εκφράζει ο δήμαρχός της. Πρέπει να έχει άποψη για όλα τα θέματά της και πρέπει να εφαρμόσει και πολιτικές που θα διαμορφώσουν την καθημερινότητα αλλά και θα χτίσουν το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Η πολιτική απαντάει στο ερώτημα «πώς;» με ποιον τρόπο θα γίνουν όλα αυτά. Σ’ ό,τι αφορά εμένα, νομίζω πρότεινα στους Θεσσαλονικείς ένα ρεαλιστικό σχέδιο και εξήγησα και πώς θα το εφαρμόσω. Παρουσίασα πρόγραμμα και όχι ευχολόγια.

Οι δημοσκοπήσεις σας φέρνουν πρώτο την Α’ Κυριακή. Με ποιον θέλετε να αναμετρηθείτε την Β’ Κυριακή;  

Ξαφνικά είδα έναν διαγκωνισμό για τη δεύτερη θέση μεταξύ πολλών υποψηφίων. Το δικό μου μότο είναι ότι η Θεσσαλονίκη υποφέρει επειδή έχει τη νοοτροπία και την κατάρα της δεύτερης πόλης. Οι άνθρωποι οι οποίοι ζουν στον αστερισμό του δεύτερου δεν μπορούν να πάνε μπροστά τη Θεσσαλονίκη. Δήμαρχος πρέπει να είναι ο πρώτος στις προτιμήσεις των δημοτών. Από εκεί και πέρα, έχω πει ότι θέλω να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί η πολική που έχει εφαρμόσει, έχει κοστίσει στους Θεσσαλονικείς. Μια αναμέτρηση με την κυρία Νοτοπούλου, σαφώς θα είχε αυτά τα πολιτικά χαρακτηριστικά και θα έστελνε το ανάλογο μήνυμα. Δεν φοβάμαι όμως και μια αναμέτρηση με τον  κ. Ορφανό. Άλλωστε στις δημοσκοπήσεις εμφανίζομαι ισχυρότερος και στο συγκεκριμένο «δίπολο». Απλώς, θα προτιμούσα να μη γίνει η δημοτική εκλογή μια αφορμή εσωστρέφειας της παράταξης από την οποία προέρχομαι. Ο ίδιος προφανώς δεν έχει πρόβλημα με αυτό.
 
Γιατί, ενώ είστε υποψήφιος δήμαρχος λέτε ότι θέλετε να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ;  

Θέλω να ηττηθεί το μοντέλο πολιτικής που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη. Κουνάει το δάχτυλο απέναντι στην πόλη και απέναντι σε πολιτικούς αντιπάλους του, υιοθετώντας πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος, ενώ καπηλεύεται θέσεις τις οποίες το συγκεκριμένο κόμμα δεν είχε στο παρελθόν και απλά τις έχει ενστερνιστεί. Για παράδειγμα καμαρώνει για το μετρό το οποίο είναι ένα έργο που ποτέ δεν είχε υποστηρίξει. Βλέποντας τη φωτογραφία του ακίνητου συρμού του μετρό στον οποίο πανηγύριζαν ο Στέλιος Παππάς, η Κατερίνα Νοτοπούλου και οι λοιποί ευτυχισμένοι συγγενείς διαπιστώνει κανείς το τι συμβαίνει. Ζούμε την ακινησία της Θεσσαλονίκης και την ίδια ώρα πανηγυρίζουμε γι’ αυτήν. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ βασανίζει καθημερινά τους πολίτες περιφέροντας στους δρόμους το «πτώμα» του ΟΑΣΘ και προσπαθώντας να εξαγοράσει την ανοχή των επιβατών με τον να μην κάνει ελέγχους στα εισιτήρια. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχιστούν. Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αντίπαλός μου.
 
Έμειναν πια, λίγες ώρες ως το άνοιγμα τις κάλπης. Αισθάνεστε πως κάνατε ό,τι καλύτερο μπορούσατε για να έχετε το αποτέλεσμα που επιδιώκετε;

Αισθάνομαι αισιόδοξος, έτοιμος και αποφασισμένος να εργαστώ σκληρά για τη Θεσσαλονίκη που αγαπώ. Επιπλέον, αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου! Μίλησα με ειλικρίνεια, δεν είπα ψέματα, δεν υποσχέθηκα πράγματα που αύριο δεν θα μπορώ να τα κάνω πράξη. Έδειξα στον κόσμο, τον αληθινό Νίκο, με τα προτερήματά του και τα ελαττώματά του. Είπα την άποψή μου χωρίς «φτιασιδώματα». Οι δημότες ακόμη κι αν δεν συμφωνούν μαζί μου, θεωρώ πως εκτίμησαν την ειλικρίνεια μου. Ξεκίνησα έναν αγώνα πριν από έξι μήνες και όσο περνούσε ο καιρός ένιωθα την αποδοχή του κόσμου. Οι δημότες αγκάλιασαν την υποψηφιότητά μου και αυτό με τιμά. Πιστεύω ότι θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος. Τώρα, ζητώ ισχυρή εντολή για να μπορέσει ο δήμος να διοικηθεί σωστά με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
 
Τι θα θέλατε να πείτε στους Θεσσαλονικείς αυτήν την τελευταία ώρα πριν να φτάσουν στην κάλπη;

Ότι η πόλη χρειάζεται ισχυρή διοίκηση για προχωρήσει μπροστά. Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνονται πλέον μεγάλα πράγματα, να βάλουμε υψηλούς στόχους, να έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες. Θα συμβάλλω ώστε να αντιμετωπίζουμε τη Θεσσαλονίκη με μια ματιά που θα βλέπει μακριά, ψηλά, με όραμα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Την Α’ Κυριακή ψηφίζουμε για διοίκηση και είναι κρίσιμο οι πολίτες να  δώσουν δύναμη. Όχι στην εύκολη ψήφο, στην ψήφο οργής και αγανάκτησης. Ναι στην θετική ψήφο, στην ψήφο δημιουργίας. Έχω κάνει ένα ψηφοδέλτιο πολύ ευρύ, με εξαιρετικούς ανθρώπους, που μπορούν να συμμετάσχουν με αξιοπιστία και ήθος στη διοίκηση του δήμου. Καλώ τους Θεσσαλονικείς να τους ψηφίσουν. Ο δήμος πρέπει να διοικηθεί με ευθύνη και αξιοπρέπεια και ο δήμαρχος θα δώσει τον ρυθμό.