Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

ΤΑΤΑΡ: ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ

«Ο τουρκικός στρατός δεν θα αποσυρθεί από την Κύπρο και η ΤΔΒΚ δεν θα γίνει Γάζα» ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

Με αφορμή τη διένεξη στην Ιερουσαλήμ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, βρήκε την ευκαιρία να συγκρίνει την Κατεχόμενη Κύπρο με τη Γάζα και να δηλώσει ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ μοιάζουν με εκείνες των Ελληνο-Κυπρίων κατά των Τ/Κ στο παρελθόν και ότι δεν επιτρέψει τα Κατεχόμενα να γίνουν Γάζα.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Ερσίν Τατάρ αναφέρει: «Το δίδυμο Ελλάδας-Κύπρου και ο ΟΗΕ και η ΕΕ λένε ότι πρέπει να αρθεί το καθεστώς των εγγυήσεων της Τουρκίας, να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο, να αφήσουν την ΕΕ να εγγυηθεί την ασφάλεια στην Κύπρο. Ο λόγος πίσω από το αίτημά τους αυτό είναι πλέον αντιληπτός. Αλλά ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν θα αρθούν, ο τουρκικός στρατός δεν θα αποσυρθεί από την Κύπρο και η ΤΔΒΚ δεν θα γίνει Γάζα.

Όταν κοιτάζουμε το παρελθόν στην Κύπρο και τί συμβαίνει στη Γάζα, δεν είναι δυνατόν για εμάς να αφήσουμε τον τουρκικό στρατό να φύγει ή να αρθούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ