Skip to main content

Θάσος: Η Energean δωρίζει συσκευή αυτόματων θωρακικών συμπιέσεων στο κέντρο υγείας Πρίνου

Η ειδική αυτή συσκευή βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα και αυξάνει τη συχνότητα των πιέσεων σε σχέση με την χειροκίνητη ΚΑΡΠΑ.

Στη δωρεά Συσκευής Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων στο Κέντρο Υγείας Πρίνου στη Θάσο προχώρησε η Energean, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, η οποία τιμάται διεθνώς στις 29 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Energean, η ειδική αυτή συσκευή βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα και αυξάνει τη συχνότητα των πιέσεων σε σχέση με την χειροκίνητη ΚΑΡΠΑ, ενώ ενισχύει σημαντικά τη ροή αίματος στον εγκέφαλο. Είναι δυνατό, δε, να χρησιμοποιηθεί τόσο στο σημείο εκδήλωσης ενός περιστατικού όσο και κατά τη διακομιδή του ασθενούς προς το Κέντρο Υγείας.

Με αφορμή την δωρεά, η επικεφαλής του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Energean κ. Ίλια Ρήγα δήλωσε τα εξής:

«Ήταν πολύ εύκολη η απόφαση να αποδεχθούμε την πρόταση του Κέντρου Υγείας Θάσου για τη δωρεά της συγκεκριμένης Συσκευής. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα παραμένουν σταθερά η πρώτη αιτία θανάτων παγκοσμίως, καθώς περίπου 19 εκατ. συνάνθρωποί μας χάνονται κάθε χρόνο από αυτά. Και εύκολα γίνεται αντιληπτή η σημασία της λειτουργίας μιας τέτοιας Συσκευής στην Θάσο, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της θερινής περιόδου. Επιλέξαμε, δε, την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς για την υλοποίηση της δωρεάς προκειμένου να συμβάλουμε στην ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στην προστασία της καρδιάς, η οποία πρέπει να έχει ως βάση τόσο τον ενδεδειγμένο τρόπο ζωής όσο και τους τακτικούς προληπτικούς ελέγχους. Η δράση μας αυτή είναι στην δική μας «καρδιά» της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean και εναρμονισμένη με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και, συγκεκριμένα, τον Στόχο αρ. 3 για Καλή Υγεία και Ευημερία και τον Στόχο αρ. 17 για Συνεργασία στην επίτευξη των Στόχων».



Τη Συσκευή Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων παρέδωσε στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Θάσου, Θωμά Αγγελόπουλο η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα κ. Κατερίνα Σάρδη, συνοδευόμενη από τον Υπεύθυνο Εταιρικών Υποθέσεων της Energean στην Καβάλα κ. Αρτέμη Μπαρμπούνη, η οποία και δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη σημερινή μας προσφορά στην κοινωνία της Θάσου, η οποία αποτελεί εδώ και 15 χρόνια έναν από τους σημαντικότερους κοινωνικούς εταίρους της Energean και θεωρούμε ιδιαίτερα τιμητική και την
παρουσία, σήμερα μαζί μας, του Δημάρχου Θάσου κ. Λευτέρη Κυριακίδη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Με τις σημαντικές επενδύσεις που έχει προγραμματίσει και υλοποιεί η εταιρεία μας για τα επόμενα χρόνια στον Κόλπο της Καβάλας, αρχής γενομένης από την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον, είναι βέβαιο ότι αυτή η σχέση θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

Ευχόμαστε στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Αγγελόπουλο η Συσκευή Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων να είναι …αχρείαστη! Και, βεβαίως, δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις κοντά τόσο στο Κέντρο Υγείας όσο και στους συμπολίτες μας που τυχόν χρειαστούν στο μέλλον μια επείγουσα μεταφορά από την Θάσο στο Νοσοκομείο Καβάλας, όπως άλλωστε συνέβη και πολύ πρόσφατα με μια ακόμη δύσκολη αποστολή μεταφοράς δύο σοβαρών περιστατικών που έφεραν σε πέρας οι εργαζόμενοί μας στην Καβάλα και το πλοίο μας “Energean Wave”».

Τόσο ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, όσο και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Θωμάς Αγγελόπουλος ευχαρίστησαν την Energean για τη νέα αυτή δωρεά προς το Κέντρο.

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς καθιερώθηκε μετά από πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.