Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
x

ΘΕΜΑ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Θέμα δεδηλωμένης μετά την καταψήφιση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια έθεσε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Θέμα δεδηλωμένης μετά την καταψήφιση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια έθεσε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπερψηφίζει το ν/σ.

Όπως είπε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, «δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνοντας αυτή την κυβέρνηση που δεν τον στηρίζει, να βασίζεται σε ψήφους κομμάτων που δεν είναι στην κυβέρνηση».

«Δεν είναι ηθικό, δεν είναι πολιτικό, δεν μπορεί περνάνε νομοσχέδια με παράταιρες συμπράξεις» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ναι στο νομοσχέδιο, όχι στη δεδηλωμένη».

Πάντως, ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε ότι «δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης επί της αρχής νομοσχεδίου».

Από την πλευρά του, ο παριστάμενος υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για τακτικισμό. Σημείωσε  ότι «δεν υπάρχουν ανάμεσά μας κόμματα περιορισμένη ευθύνης ούτε αλά κάρτ» και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα να μην περάσει με πλειοψηφία και μάλιστα άνετη αυτό το νομοσχέδιο. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να υπαναχωρήσει να το  καταθέτει στη συζήτηση και δεν υπάρχει κανένα λόγος να τίθεται θέμα περί δεδηλωμένης. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να είναι όμηρος τακτικών επιλογών κομμάτων και δεν αναφέρομαι στους ΑΝΕΛ».

Από την πλευρά της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει «είτε με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ή δεν θα περάσει». Μάλιστα, προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ