Κυριακή 22 Μαΐου 2022
x

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 - 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι περίπου 210.000 πολίτες άνω των 60 εμβολιάστηκαν ή έχουν κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό τους

Καμιά παράταση δεν πρόκειται να δοθεί στην επιβολή του πρόστιμου σε όσους άνω των 60 ετών δεν θα έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι και την επομένη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. «Όσο δεν εμβολιάζονται κάθε μήνα θα επιβάλλεται πρόστιμο» επανέλαβε.

Διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ ότι μόνο για τον Ιανουάριο το πρόστιμο θα είναι 50 ευρώ.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι με το συγκεκριμένο μέτρο «πήραν μπρος» περίπου 210.000 πολίτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους, όσος δηλαδή είναι ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος, και τους κάλεσε να εμβολιαστούν διαβεβαιώνοντας ότι θα τους δοθεί απολυτή προτεραιότητα. Παράλληλα, άλλοι 170.000 πολίτες άνω των 60 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε επίσης ότι έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα με τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό συμπεριλαμβανόμενων και όσων έχουν κάνει το Ρωσικό εμβόλιο Σπούτνικ.

Για να επιβληθεί πρόστιμο σε κάποιον πρέπει να είναι κάτοικος Ελλάδος. Όσοι είναι κάτοικοι Ελλάδος και έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο εξωτερικό, λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα αναγνώρισης  (emvolio.gov.gr) για τις χώρες της ΕΕ και άλλες 33 χώρες που συμμετέχουν στη ψηφιακό πιστοποιητικό όπου μπορούν να ανεβάσουν το πιστοποιητικό τους και γίνεται αναγνώριση του QR code. Για τις υπόλοιπες χώρες εκτός ΕΕ και 33 χωρών που συμμετέχουν όπως οι ΗΠΑ, από χθες μέσω ΚΕΠ μπορεί να αναγνωριστεί το πιστοποιητικό τους. Για τις υγειονομικές εξαιρέσεις έχουν συσταθεί υγειονομικές επιτροπές, οι αιτήσεις γίνονται μέσω του emvolio.gov.gr. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ