Skip to main content

ΕΛΑΣ: 185 συγκεντρώσεις μέσα σε 90 μέρες στη Θεσσαλονίκη

Αν και στην Αθήνα καταγράφηκαν οι περισσότερες συγκεντρώσεις, το ρεκόρ αποκλεισμού κυκλοφορίας έχει με διαφορά η Θεσσαλονίκη.

Συνολικά 185 συγκεντρώσεις, συναθροίσεις και άλλου τύπου εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν εν μέσω αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 25 Απριλίου σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως καταδεικνύουν τα εν λόγω στοιχεία, από τις 185 περιπτώσεις, στις λιγότερες από τις μισές, δηλαδή στις 76, χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας.

Άξιο αναφοράς είναι ότι μόνο το τελευταίο επταήμερο στη Θεσσαλονίκη, από τις 18 έως τις 25 Απριλίου, πραγματοποίηθηκαν 27 συγκεντρώσεις, εκ των οποίων για τις 11 χρειάστηκε να κλείσει η κυκλοφορία λόγω διαδηλωτών.

Όσον αφορά την Αττική, το σύνολο των συναθροίσεων που πραγματοποιήθηκαν ήταν 470 μέσα στο προαναφερθέν 90ήμερο, ωστόσο διακοπή κυκλοφορίας, σε αντιδιαστολή με τη Θεσσαλονίκη, χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί μόλις σε 51 συγκεντρώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα καταγράφηκαν 1.032 συγκεντρώσεις, όπου διακοπή κυκλοφορίας υπήρξε σε 61 περιπτώσεις.

Όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία, από τις 1.687 συγκεντρώσεις που έγιναν πανελλαδικά το 90ήμερο 25/1-25/4, σε 188 υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας, εκ των οποίων οι περισσότερες στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τη μελέτη των στοιχείων προκύπτει ότι, από το σύνολο των συναθροίσεων που πραγματοποιήθηκαν στην επικράτεια, μόλις στο 11,1% των περιπτώσεων πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας.

Εξαίρεση αποτελεί η Θεσσαλονίκη όπου με ποσοστό 41,1%, πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας, λόγω συγκεντρώσεων που σχετίζονταν με φοιτητική δραστηριότητα.

Αναλυτικά τα στοιχεία: