Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αγριογούρουνο μπήκε στον Περιφερειακό και παρασύρθηκε από ΙΧ (vid)

Το ζώο μπήκε στον αυτοκινητόδρομο και συγκρούστηκε με ΙΧ - Για αρκετές ώρες το άτυχο αγριογούρουνο παρέμενε τραυματισμένο στην άκρη του οδοστρώματος

Ένα σοβαρό περιστατικό με αγριογούρουνο το οποίο επιχείρησε να διασχίσει τον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης συνέβη σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το αγριογούρονο βάρους περίπου δέκα κιλών κατέβηκε από το βουνό και μπήκε στον Περιφερειακό, 200 μέτρα από το ύψος της διασταύρωσης Πυλαίας – Ελαιόραμα και λίγα μέτρα από το τούνελ, επιχείρηση να διασχίσει τον αυτοκινητόδρομο και χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του και αρκετές ώρες μετά τον θάνατό του.

Το περιστατικό ήρθε σε γνώση του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και το μέλος του, Σωτήρης Δημηρόπουλος, έσπευσε στο σημείο και προσπάθησε να το τραβήξει από το οδόστρωμα, προκειμένου να μη συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα ή καραμπόλα.

Για αρκετές ώρες το άτυχο αγριογούρουνο παρέμενε τραυματισμένο στην άκρη του οδοστρώματος, δίπλα στην προστατευτική νησίδα.



Ο Κυνηγητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έκανε τη σχετική ανάρτηση:

«Δεν θέλουμε να τρομάξουμε τους πολίτες. Θέλουμε να τους προστατεύσουμε. Δύο χρόνια προσπαθούμε να πείσουμε την πολιτεία να γίνει σωστή διαχείριση των αγριόχοιρων στα περιαστικά δάση της Θεσσαλονίκης. Οι υπεύθυνοι ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Ας ακούσουν επιτέλους αυτούς που γνωρίζουν, θέλουν και μπορούν να δώσουν τη σωστή λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα πριν θρηνήσουμε θύματα».