Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις γονέων για τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για μετατροπή των φετινών υποψηφίων των πανελλαδικών σε πειραματόζωα, «που είναι πλέον επιβαρυμένοι λόγω της τηλεκπαίδευσης»

Βόμβα που ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό οικογενειών μαθητών που πρόκειται να δώσουν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας τις αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, οι οποίες πιθανότατα θα έχουν άμεση ισχύ.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για μετατροπή των φετινών υποψηφίων των πανελλαδικών σε πειραματόζωα, «που είναι πλέον επιβαρυμένοι, με το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας τους να το έχουν κάνει μέσω τηλεκπαίδευσης, κλεισμένοι στο σπίτι, χωρίς να μπορούν να εκτονώσουν πουθενά το βάρος αυτής της τόσο πιεστικής χρονιάς».

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα μειωθεί ο αριθμός των επιλογών των υποψηφίων στο μηχανογραφικό, ενώ παράλληλα τα Πανεπιστημιακά Τμήματα θα μπορούν να καθορίζουν τα ίδια το ύψος της βάσης εισαγωγής τους.

«Αποτέλεσμα θα είναι πολύ λιγότεροι υποψήφιοι να πιάνουν τις σχολές της επιλογής τους. Μειώνοντας τις επιλογές των υποψηφίων, μειώνουν και τις πιθανότητές τους να περάσουν σε μια σχολή, ενώ καθιστούν τη διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού ακόμα πιο αγχωτική και ανταγωνιστική», αναφέρει η Ομοσπονδία Γονέων.

Το υπουργείο παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει και μια δεύτερη φάση συμπλήρωσης μηχανογραφικού για όσους δεν περάσουν στην πρώτη. Στη δεύτερη φάση όμως θα μπορούν να επιλέξουν μόνο ανάμεσα στα Τμήματα εκείνα όπου έχουν μείνει κενές θέσεις

«Ως  γονείς δηλώνουμε  : Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να φέρει τέτοιες αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης! Δεν  είναι  τζόγος  το μέλλον των  μαθητών !!! Η επιλογή που σκοπεύετε να κάνετε, δηλαδή να αλλάξετε εν μέσω πανδημίας και μόλις 6 μήνες πριν δώσουν πανελλήνιες τα παιδιά μας , το σύστημα πρόσβασης, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ!», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία Γονέων.