Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΔΥΟ 18ΧΡΟΝΟΥΣ - ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΜΕ ΟΠΛΟ 13 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΨΙΛΙΚΩΝ

Οι δύο νεαροί κρατώντας μαχαίρι ή πιστόλι έμπαιναν σε καταστήματα ψιλικών και απειλούσαν τους υπαλλήλους για να πάρουν τις εισπράξεις.

Οι ληστείες που έκαναν προχθές σε ψιλικατζίδικα στην Πυλαία και την Πολίχνη ήταν οι τελευταίες για δύο 18χρονους που είχαν μετατραπεί σε διαβόητους ληστές συγκεκριμένων καταστημάτων σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο νεαροί εντοπίστηκαν συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς προχθές βράδυ από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη, κινούμενοι στις περιοχές Πυλαίας και Πολίχνης, διέπραξαν δύο ληστείες σε καταστήματα ψιλικών, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και διάφορα εμπορεύματα.

Από την ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ, την αξιολόγηση και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού και τη μελέτη του τρόπου δράσης οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν μετά τις συλλήψεις στην εξιχνίαση 13 ένοπλων ληστειών και τριών περιπτώσεων απόπειρας ληστείας, με την ταυτόχρονη ταυτοποίηση των δραστών.

Η δράση τους εντοπίζεται στις περιοχές κέντρου πόλης, Νεάπολης, Πολίχνης και Πεύκων το χρονικό διάστημα 11/09 - 13/11 , κατά την οποία,  δρώντας άλλες φορές μόνος του ένας εκ των δραστών και άλλες φορές από κοινού, με χρήση, κατά περίπτωση, είτε αιχμηρών αντικειμένων είτε πιστολιού αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από καταστήματα ψιλικών.

Έγιναν έρευνες στα σπίτια τους, σε μία εκ των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που τοποθετούν τον κάτοχό τους στα σημεία των ληστειών.

Αναφέρεται ότι, ένας εκ των συλληφθέντων έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για υποθέσεις κλοπών.

Οι δύο νεαροί θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ