Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων για τη μη μεταφορά λαϊκών αγορών

Εργαζόμενοι σε λαϊκές αγορές στη Θεσσαλονίκη διαμαρτύρονται για τη μη μεταφορά από την Περιφέρεια των λαϊκών αγορών της 26ης Οκτωβρίου που είναι αργία

Για «αναποτελεσματικότητα» και «έλλειψη ευελιξίας» κατηγορεί την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης και το Σωματείο Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ».

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές σε σχετική ανακοίνωση «μία απλή υπόθεση μετατρέπεται σε τεράστια κοστίζοντας στην τσέπη ανθρώπων, που παλεύουν, για την επιβίωσή τους» και εξηγούν: «Στις 16 Οκτωβρίου η Ομοσπονδία Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης και το Σωματείο Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», με επιστολή τους προς την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζητούσαν να μεταφερθούν, μία ημέρα πριν ( Παρασκευή 25 Οκτωβρίου), οι λαϊκές αγορές που είναι προγραμματισμένες να γίνουν το Σάββατο 26 Οκτωβρίου.
 
»Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου μας απάντησε, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, επειδή δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη η επιτροπή λαϊκών αγορών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

»Η απάντηση μας ήταν άμεση και με νέα επιστολή ενημερώσαμε πως δεν είναι απαραίτητη η συνδρομή της εν λόγο επιτροπής και θα μπορούσε να καλυφθεί το κενό με απόφαση της διοίκησης της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία από την πλευρά της περιφέρειας, προκειμένου να μας ενημερώσει για το αίτημα μας».

«Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δείχνει μειωμένα αντανακλαστικά προκειμένου να εξυπηρετήσει τόσο τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές, όσο και το καταναλωτικό κοινό» σημειώνουν οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές τονίζοντας πως «δεν είναι η πρώτη και κατά την εκτίμηση μας ούτε η τελευταία φορά που ταλαιπωρείται ο κλάδος μας».
 
Και καταλήγουν: «Ανάλογες συμπεριφορές μας δημιουργούν δυσάρεστες σκέψεις. Πως θα λυθούν τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές αγορές, όταν δεν αντιμετωπίζεται ένα τόσο απλό, όπως αυτό της μεταφοράς, κατά μία ημέρα, των λαϊκών αγορών που συμπίπτουν με την αργία της 26 Οκτωβρίου; Πότε θα καταλάβει η διοίκηση της περιφέρειας , ότι οι λαϊκές αγορές, δεν είναι μία στάσιμη υπόθεση, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός που απαιτεί καθημερινή ενασχόληση;».