Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επέστρεψαν από Ιταλία οι μαθητές του ΓΕΛ Καλαμαριάς (vid)

Οι 74 συνολικά μαθητές που επέστρεψαν σήμερα από την Ιταλία ήταν χαρούμενοι και το κλίμα που επικρατούσε ήταν ενθουσιώδες.

Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα οι 74 μαθητές της τρίτης λυκείου του 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς οι οποίοι επέστρεψαν σήμερα από την πενθήμερη εκδρομή τους στην Ιταλία.

Οι μαθητές ήταν χαρούμενοι και το κλίμα που επικρατούσε ήταν ενθουσιώδες. Όπως είπαν οι ίδιοι, στην Ιταλία, όπου μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους επτά άτομα από τον κορωνοϊό, δεν υπήρχε καμία αναστάτωση και όλα λειτουργούσαν κανονικά. «Υπήρχε αναστάτωση που ήταν όμως μόνο από την πλευρά μας. Υπήρχαν Κινέζοι που δεν είχαν μάσκες και ουσιαστικά μόνο εμείς που φοβόμασταν, φορούσαμε μάσκες», είπε ο Κωνσταντίνος, μαθητής τρίτης Λυκείου.

 


Το ίδιο κλίμα μετέφερε και ο καθηγητής και σύνοδος της εκδρομής Αλέξανδρος Καραγκούνης, ο οποίος σημείωσε ότι αν δεν άκουγες ειδήσεις δεν θα καταλάβαινες ότι συμβαίνει κάτι στην Ιταλία. «Εμείς φορούσαμε μάσκες, πλέναμε τα χέρια μας αλλά στην Ιταλία δεν γίνεται τόσος ντόρος όσο εδώ πέρα», διευκρίνισε υπογραμμίζοντας πως μαθητές και καθηγητές έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Αρκετοί γονείς ωστόσο είναι ανήσυχοι για την υγεία των παιδιών τους. «Αυτό που φοβάμαι είναι ότι ανέβηκαν στο πλοίο όπου ήρθαν σε επαφή με πολύ κόσμο», δήλωσε στη Voria.gr μητέρα μαθήτριας. «Η καλύτερη λύση θα ήταν τα παιδιά να πάνε στην καραντίνα και όχι σπίτια μας», τόνισε ένας παππούς μαθητή. «Τα παιδιά χθες το βράδυ τα έβαλαν στο καράβι. Αν κάποιος εκεί μέσα είχε τον ιό, θα κόλλησε κάποιο παιδί. Αυτό όμως θα φανεί σε 14 ημέρες. Σε 14 ημέρες έτσι και γίνει τίποτα, θα κολλήσει όλο το σχολείο», πρόσθεσε.



Σύμφωνα με τη μέχρι σήμερα ενημέρωση, τα παιδιά θα απαλλαγούν αύριο από το σχολείο προκειμένου να ξεκουραστούν και έπειτα θα ακολουθήσουν κανονικά το σχολικό πρόγραμμα. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί οδηγίες στους γονείς αναφορικά με το αν θα πρέπει να εξεταστούν ή όχι. Σημειώνεται πως οι μαθητές οι οποίοι αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη στις 20 Φεβρουαρίου δεν εξετάστηκαν κατά την αποχώρησή τους από την Ιταλία ή την είσοδο τους στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως εξαιτίας της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που καθιστούσε ανέφικτη την επιστροφή των μαθητών αεροπορικώς, το πρόγραμμα της εκδρομής άλλαξε προκειμένου οι μαθητές να επιστρέψουν ακτοπλοϊκά.