Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εξελίξεις στην υπόθεση αρπαγής της 10χρονης από την Τούμπα

Το Συμβούλιο ζητά να ερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση, εξετάζοντας την πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων πέραν της 34χρονης που κατηγορείται.

Πίσω στην ανάκριση στέλνει με σχετικό βούλευμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την υπόθεση αρπαγής της 10χρονης έξω από το σχολείο της στην Τούμπα Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2020.

Το Συμβούλιο ζητά να ερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση, εξετάζοντας την πιθανή εμπλοκή κι άλλων ατόμων πέραν της 34χρονης που κατηγορείται για αρπαγή, βιασμό, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παράβαση νόμου περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αναμένεται να υπάρξει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αίτημα που είχε υποβάλει και η πολιτική αγωγή με σκοπό να εξακριβωθεί αν η 34χρονη δρούσε μόνη της κατά την τέλεση των αδικημάτων.

Παράλληλα, παρατείνεται για έξι μήνες η κράτηση της κατηγορούμενης προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες.

Σημειώνεται ότι η αντιεισαγγελέας πλημμελειοδικών είχε προτείνει να παραπεμφθεί η 34χρονη σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως μοναδική κατηγορούμενη, ενώ μετά τον νέο κύκλο ερευνών αναμένεται να υπάρξει νέα εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο και έκδοση βουλεύματος για να οδηγηθεί η υπόθεση στο ακροατήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η 10χρονη τότε μαθήτρια απήχθη από την 34χρονη, που κατηγορείται ότι την κακοποίησε σεξουαλικά αφού της χορήγησε ναρκωτικά.