Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΞΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΠ ΕΥΟΣΜΟΥ - ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ

Σε έξωση του ΚΕΠ Ευόσμου προχώρησε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου λόγω απλήρωτων ενοικίων - Η νέα στέγη που θα φιλοξενήσει το ΚΕΠ μετά από δύο μήνες.

Κλειστό βρήκαν το ΚΕΠ Ευόσμου όσοι πολίτες θέλησαν να εξυπηρετηθούν το μεσημέρι της Πέμπτης καθώς από τις πρωινές ώρες στο σημείο έφτασε δικαστικός επιμελητής ο οποίος και έβγαλε έξω τους υπαλλήλους μετά από έξωση στην οποία προχώρησε ο ιδιοκτήτης λόγω απλήρωτων ενοικίων.

Όπως επισημαίνει στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών αλλά και αναπληρωτής δημάρχου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου Κώστας Σωτηράκης, εδώ και περίπου έναν χρόνο υπήρχαν διενέξεις με τον ιδιοκτήτη, ο οποίος μετά τη λήξη της σύμβασης που έτρεχε από το 2008 έως και το 2020 περίπου, ζήτησε να αυξηθεί το καταβαλλόμενο ενοίκιο.

Ο ιδιοκτήτης προχώρησε σε αγωγή εξώσεως σε βάρος του δήμου την οποία κέρδισε.

Ο κ. Σωτηράκης σημειώνει πως μετά την απόφαση του ιδιοκτήτη να ζητήσει μεγαλύτερο ενοίκιο η απόφαση πέρασε από την Τριμελή Επιτροπή Εκτίμησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου η οποία και γνωμοδότησε να δίνεται ενοίκιο έως 960 ευρώ μηνιαίως. Όμως, λίγο αργότερα η Τριμελής Επιτροπή Διαγωνισμού μέλος της οποίας είναι και ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, αποφάσισε να δεχτεί την απόφαση του ιδιοκτήτη και να με τη λήξη του συμβολαίου να καταβάλλουν 1080 ευρώ τον μήνα, προκειμένου να αποφευχθούν τα έξοδα μεταφοράς σε έτερο κτήριο. Επίσης, από την αρχή υπήρχαν οι σκέψεις για μεταφορά του ΚΕΠ σε δημοτικό κτήριο.

Όπως προβλέπεται, η απόφαση πέρασε και από την Αποκεντρωμένη απέρριψε το αίτημα της δεύτερης επιτροπής, της οποίας μέλος είναι και ο δήμαρχος, γνωμοδοτώντας υπέρ της απόφασης της πρώτης επιτροπής και του μισθώματος των 960 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ύστερα από διαβουλεύσεις που είχε ο δήμαρχος και οι νομικοί του δήμου αποφασίστηκε να δοθεί μία παράταση δύο μηνών.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου αναφέρει στη Voria.gr πως από αύριο θα λειτουργήσει κανονικά το ΚΕΠ.

Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος τόνισε πως τον Μάρτιο του 2021 πληρώθηκαν όλα τα ενοίκια για το 2020. «Άλλωστε, εξ'αρχής ήταν γνωστό πως τα ενοίκια θα καταβάλλονται ανά έξι μήνες», γνωστοποίησε ο ίδιος, σημειώνοντας πως για το 2021 δεν κατεβλήθη κάποιο ενοίκιο.

Νέα στέγη για το ΚΕΠ Ευόσμου

Σε νέο κτήριο θα στεγαστεί μετά από δύο μήνες το ΚΕΠ Ευόσμου, αφότου περάσει και η παράταση που πήρε σήμερα μετά από συμφωνία του δημάρχου και του ιδιοκτήτη του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται σήμερα.

Συγκεκριμένα, το νέο κτήριο θα βρίσκεται στην παλιά Πολεοδομία Ευόσμου και θα είναι δημοτικό, προκειμένου να αποφευθούν τα περαιτέρω έξοδα. Το ΚΕΠ σήμερα στεγάζεται επί της οδού Ολυμπιάδος.

Ο κ. Σωτηράκης τονίζει πως η απόφαση έχει εγκριθεί και από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβένρησης, στο οποίο υπάγονται και τα ΚΕΠ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ