Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Γονείς καταγγέλλουν αύξηση κρουσμάτων στο 6ο Γυμνάσιο μετά τη συγχώνευση

Ο Σύλλογος καταγγέλλει πως μετά τη συχγχώνευση των τμημάτων στο 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν εννέα κρούσματα του ιού.

Την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη σχολική κοινότητα μετά τη συχγχώνευση τμημάτων στο 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του ιδρύματος.

Ο Σύλλογος σημειώνει πως παρά το γεγονός πως από την αρχή του σχολικού έτους και ως την ημερομηνία της σύμπτυξης, είχε παρατηρηθεί στο σχολείο μόνο ένα κρούσμα, «από τη σύμπτυξη και μετά και σε μία μόλις εβδομάδα, εννέα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στο σχολείο μας».

Οι ίδιοι σημειώνουν πως το συγκεκριμένα σχολείο είναι κτιριολογικά ακατάλληλο να εξασφαλίσει υγειονομικά αποδεκτές εκπαιδευτικές συνθήκες εν καιρώ πανδημίας για τα παιδιά μετά τη σύμπτιξη των τμημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου γυμνασίου Θεσσαλονίκης, θα θέλαμε για άλλη μια φορά να τονίσουμε, το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ της απόφασης της σύμπτυξης τμημάτων , σε ένα σχολείο (που όπως το δικό μας, είναι), κτιριολογικά ακατάλληλο να εξασφαλίσει υγειονομικά αποδεκτές εκπαιδευτικές συνθήκες , εν καιρώ πανδημίας για τα παιδιά μας!

Από την αρχή του σχολικού έτους και ως την ημερομηνία της σύμπτυξης, είχε παρατηρηθεί στο σχολείο μας ΜΟΝΟ ένα κρούσμα. Από τη σύμπτυξη και μετά και σε ΜΙΑ μολις εβδομάδα, 9 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στο σχολείο μας!(Ποιος έχει την ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη;)

Νοιάζεται ΑΡΑΓΕ πραγματικά το υπουργείο για την υγεία των παιδιών μας, (όπως μας διαβεβαιώνει), από τη στιγμή που για 1,5 καθηγητή , θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους (που χάνουν και εισοδήματα όταν κολλάνε και απέχουν από την εργασία τους), ή μήπως ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ.

"Η μεγαλύτερη αδικία , είναι να αντιμετωπίζεις ως ίσους τους ανόμοιους", έλεγε ο Αριστοτέλης. Το δικό μας σχολείο, ΔΕΝ είναι όμοιο με τα άλλα, γιατί υστερεί κτιριολογικα και έχει ΑΝΑΓΚΗ από ολιγομελή τμήματα για να λειτουργήσει με σχετική ασφάλεια.

Απαιτούμε για τις ενέργειες σας.

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 6ου γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου γυμνασίου Θεσσαλονίκης , θα θέλαμε για άλλη μια φορά να τονίσουμε, το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ της απόφασης της σύμπτυξης τμημάτων , σε ένα σχολείο (που όπως το δικό μας, είναι), κτιριολογικά ακατάλληλο να εξασφαλίσει υγειονομικά αποδεκτές εκπαιδευτικές συνθήκες , εν καιρώ πανδημίας για τα παιδιά μας!!!!