Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ρεσιτάλ παράνομου παρκαρίσματος εν μέσω κορωνοϊού

Ορισμένοι δεν ξεχνούν την κακή συνήθεια της κατάληψης πεζοδρομίων με τα αυτοκίνητά τους - Προκλητικά παρκαρίσματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Λίγο ο περιορισμός των μετακινήσεων των πεζών, λίγο η έλλεψη χώρων στάθμευσης επειδή οι περισσότεροι μένουν σπίτι και κυρίως η κλασική ανευθυνότητα ωθούν ορισμένους Θεσσαλονικείς να συνεχίσουν να επιδίδονται στην κακή συνήθεια της κατάληψης πεζοδρομίων, παρκάροντας παράνομα πάνω σε αυτά τα αυτοκίνητά τους.

Προχωρούν μάλιστα σε εντελώς προκλητικά παρκαρίσματα θεωρώντας ίσως ότι θα αποφύγουν τις κλήσεις γιατί το ενδιαφέρον της δημοτικής αστυνομίας και τροχαίας έχει στραφεί και σωστά στο μείζον θέμα της τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της κυκλοφορίας ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού. Γιατί μπορεί να υπάρχει μία σχετική ανοχή από τις αρχές λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει επιβάλει η πανδημία αλλά αυτή σίγουρα δεν αφορά εξόφθαλμες περιπτώσεις και συμπεριφορές όπως οι παρακάτω.

Ειδικότερα, στην οδό Λυσικράτη στην περιοχή Π. Συνδίκα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που αποτυπώνει την εικόνα δρόμου χθες το απόγευμα, ιδιοκτήτες ΙΧ αγνόησαν τα πασαλάκια αλλά και το γεγονός ότι πολίτες χρειάζονται τα πεζοδρόμια για να μετακινούνται για τις βασικές τους ανάγκες και τα έφραξαν με τα οχήματά τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πολίτες στη Voria.gr, το φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες στην περιοχή, ακόμα και πριν τα περιοριστικά μέτρα παρά το γεγονός ότι ο δρόμος οδηγεί στο νοσοκομείο Αφροδίσιων Νοσημάτων ενώ το ευρύτερο τετράγωνο έχει δημοτικό και γυμνάσιο σχολείο, δημιουργώντας προβλήματα στην ασφαλή μετακίνηση.