Skip to main content

Πωλητήριο σε 25 ξενοδοχεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Τιμές έως 13 εκατ. ευρώ

Ξενοδοχεία μικρότερης αλλά και μεγαλύτερης δυναμικότητας, κάποια εν λειτουργία, βγαίνουν προς πώληση σε ένα μεγάλο εύρος τιμών.

Την ώρα που οι επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, κυρίως αναφορικά με πολυτελείς πεντάστερες μονάδες, τουλάχιστον 25 ξενοδοχεία, που η πλειονότητα τους βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, αναζητούν το νέο τους ιδιοκτήτη.

Όπως προκύπτει από αγγελίες σε ιστοσελίδες κτηματομεσιτικών γραφείων ξενοδοχεία μικρότερης αλλά και μεγαλύτερης δυναμικότητας, κάποια εν λειτουργία, βγαίνουν προς πώληση σε ένα μεγάλο εύρος τιμών ανάλογα με τη θέση τους, με το τι παρέχουν αλλά και ανάλογα με το πόσο επείγον είναι για τον ιδιοκτήτη να αποδεσμευτεί από το ακίνητο. Υπάρχουν περιπτώσεις κτηρίων που δεν έχουν αποπερατωθεί, αλλά και περιπτώσεις μονάδων που λειτούργησαν στο παρελθόν ως ξενοδοχεία, ωστόσο παρέμειναν κλειστά επί μακρόν και πλέον πωλούνται προκειμένου να λειτουργήσουν εκ νέου ως ξενοδοχεία.

Και όλα αυτά την ώρα που όπως έχει γράψει η Voria.gr, κάποιοι ξενοδόχοι της πόλης βλέποντας την ελλιπή κινητικότητα για τον Οκτώβριο και αναλογιζόμενοι το υψηλό ενεργειακό κόστος σκέφτονται να κρατήσουν για τους χειμερινούς μήνες κλειστές τις επιχειρήσεις τους. Ο προβληματισμός είναι εντονότερος, όπως λένε εκπρόσωποι του κλάδου, για τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και λιγότερο για τις μικρές, οι οποίες μπορεί, ανάλογα με τις κρατήσεις τους, να επιλέξουν να κλείσουν κάποιον όροφο, λειτουργώντας μόνο τους χώρους στους οποίους έχουν πελάτες.

Η Voria.gr, συνέλεξε κάποιες ενδεικτικές περιπτώσεις ξενοδοχείων που πωλούνται και σας παρουσιάζει τα σχετικά παραδείγματα.

Ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, σε λειτουργία, πωλείται προς 13 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται στη σχετική αγγελία διαθέτει «εστιατόριο, ρεσεψιόν, σαλόνι αναμονής, συνεδριακό κέντρο, spa center και περίπου 100 δωμάτια». Στην τιμή περιλαμβάνεται παρακείμενο τριώροφο κτήριο, 150 τμ ο κάθε όροφος με δυνατότητα δόμησης επιπλέον 150τμ, το οποίο, όπως επισημαίνεται «χρήζει ανακαίνισης».

Στην αρχή της Εγνατίας στο ύψος της Δωδεκανήσου πωλείται κτήριο οκτώ επιπέδων, που εκτείνεται σε 1.100 τμ. Το κτήριο στο παρελθόν λειτουργούσε ως ξενοδοχείο ωστόσο υπάρχει έτοιμη μελέτη ανακατασκευής 34 δωματίων. Η τιμή πώλησης του καθορίζεται στα 3 εκατ. ευρώ.

Στο ιστορικό κέντρο πωλείται ξενοδοχείο συνολικής επιφάνειας 1.500 τμ που εκτείνεται σε τρία επίπεδα. Πρόκειται, για ημιτελές ξενοδοχείο 25 δωματίων. Η ζητούμενη τιμή είναι στα 2,2 εκατ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση του όπως αναφέρεται στη σχετική αγγελία θα διαθέτει 40 έως 50 δωμάτια.

Αντί του ποσού των 5,5 εκατ. ευρώ, πωλείται εν λειτουργία, ξενοδοχειακή επιχείρηση στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς. Το κτήριο έχει συνολική επιφάνεια 2.500 τ.μ. και περίπου 80 δωμάτια.

Επταώροφο κτήριο, υπό κατασκευή, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού πωλείται προς 1,9 εκατ. ευρώ. Το κτήριο, που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022, διαθέτει 22 δωμάτια και μια σουίτα.

Τετραώροφο ξενοδοχείο στην περιοχή του Διοικητηρίου πωλείται προς 1,5 εκατ. ευρώ. Βρίσκεται σε λειτουργία και διαθέτει 18 δωμάτια.

Ανακαινισμένο ξενοδοχείο το 2021, στην περιοχή του Βαρδάρη, πωλείται προς 1,85 εκατ. ευρώ. Εκτείνεται σε πέντε επίπεδα και διαθέτει 24 δωμάτια.