Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Ιπποκράτειο: Άνοιξαν οκτώ νέες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό, αλλά γέμισαν και αυτές

Οκτώ νέες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο, κανένας διασωληνωμένος σε άλλες μονάδες - Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει το 4 μηνών βρέφος

Ακόμα οκτώ νέες κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού ήρθαν να προστεθούν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποσυμφορηθεί όσο γίνεται το ήδη καταπονημένο νοσηλευτικό ίδρυμα εξαιτίας της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές στη Voria.gr, τη Δευτέρα άνοιξαν οκτώ επιπλέον κλίνες ΜΕΘ Covid και πλέον από τις 15, που ήταν διαθέσιμες μέχρι πρότινος, έφτασαν στις 23. Στις νέες αυτές κλίνες μεταφέρθηκαν και οι ασθενείς που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Πλέον, βέβαια, και οι 23 είναι κατειλημμένες.

Το νοσοκομείο, που προετοιμάζεται για την αυριανή του εφημερία, μετρά περίπου 90 νοσηλείες Covid περιστατικών. Η διοίκηση του νοσοκομειακού ιδρύματος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσπαθεί να μεταφέρει ασθενείς με κορωνοϊό είτε στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» -που λειτουργεί πλέον μόνο για περιστατικά κορωνοϊού- είτε στο κέντρο Aποκατάστασης «Αρωγή», ούτως ώστε το Ιπποκράτειο να είναι έτοιμο για τις νέες εισαγωγές.

Στο μεταξύ, διασωληνωμένο, σε κρίσιμη κατάσταση, παραμένει το τεσσεράμιση μηνών βρέφος, ενώ ακόμα τρία παιδιά με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.