Skip to main content

Εισαγγελέας για καταγγελία που αφορά εμβολιασμό πολιτικού προσώπου

Ο εισαγγελέας παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για να ερευνηθεί αν έγινε παράβαση καθήκοντος και αν δόθηκε ψευδής βεβαίωση.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία του προέδρου εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Μπάμπη Κοροξενού ότι πολιτικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης πήρε πιστοποιητικό χωρίς να είναι επιβεβαιωμένο ότι έκανε το εμβόλιο. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, στο συμβάν εμπλέκεται ο διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Παντελιάδης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος καθώς και της ψευδούς βεβαίωσης.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας υγειονομικών έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ο πρόεδρος εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ κατήγγειλε πως στις 22 Μαΐου, πολιτικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης πήγε στο νοσοκομείο για να εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, όταν ήρθε η σειρά του, ο διοικητής του ιδρύματος, Παναγιώτης Παντελιάδης πήρε τη σύριγγα από τη νοσηλεύτρια και είπε ότι θα τον εμβολιάσει ο ίδιος στο γραφείο του.

Η καταγγελία του κ. Κορεξενού είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του διοικητή που τον κάλεσε να βγει και να καταθέσει δημόσια και με ονόματα αυτά που έχει να πει.