Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Κορωνοϊός: Σοκάρει η ακτινογραφία της 41χρονης που γέννησε με καισαρική (φωτο)

«Μόνο ο μισός από τον κάθε πνεύμονα της 41χρονης που γέννησε πρόωρα με καισαρική λειτουργεί», αναφέρει ο διευθυντής της ΜΕΝΝ του Ιπποκρατείου.

Σοκαριστική είναι η ακτινογραφία πνεύμονα της 41χρονης που γέννησε με καισαρική στις 30 Νοεμβρίου και δημοσίευσε στο Facebook ο διευθυντής της Α΄ Νεογνολογικής Κλινικής και Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του ΑΠΘ και καθηγητής Νεογνολογίας-Παιδιατρικής, Κοσμάς Σαραφίδης.

Διαβάστε σχετικά Κορωνοϊός-Θεσσαλονίκη: Μάχη για τη ζωή για 41χρονη και 38χρονη που γέννησαν με καισαρική

Πρόκειται για μία 41χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη διαγνώσθηκε θετική στον κορωνοϊό και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας της οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να προχωρήσουν σε καισαρική τομή στις 30 Νοεμβρίου και έπειτα τη διασωλήνωσαν. Λόγω της προωρότητας, το μωράκι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Νεογνών του νοσηλευτικού ιδρύματος, χωρίς, ωστόσο, να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

«Ακτινογραφία θώρακα ανεμβολίαστης εγκύου που διασωληνώθηκε χτες και γέννησε πολύ πρόωρα λόγω της βαρύτητας της κατάστασης της. Μόνο ο μισός από τον κάθε πνεύμονα της λειτουργεί», έγραψε αρχικά στην ανάρτηση του και συνέχισε: «Άγνωστη η πρόγνωση της μητέρας. Και ένα νεογνό που θα μπορούσε να γεννηθεί στην ώρα του, τελειόμηνο, και να αποφύγει όλους τους κινδύνους της προωρότητας. Αυτό που γράφεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ότι δηλαδή το μωρό σώθηκε, είναι τελείως ανακριβές. Μήνες εντατικής νοσηλείας για να επιβιώσει και μόνο! Και με νευροεξέλιξη απρόβλεπτη σε μεγάλο βαθμό! ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ!Τα σχόλια είναι περιττά!».