Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Λύση στον γολγοθά κρατούμενου οροθετικού έδωσε το δικαστήριο

Ένας 33χρονος οροθετικός που κρατείται στις φυλακές Νιγρίτας υπέβαλε αίτημα να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του, που σήμερα έγινε δεκτό.

Την πόρτα εξόδου των φυλακών Νιγρίτας θα διαβεί ένας 33χρονος οροθετικός, καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό για κλοπές. Ο άνδρας, που εκτίει ποινή φυλάκισης πέντε ετών που δεν ανεστάλη, υπέβαλε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής που σήμερα έγινε δεκτό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας - μέσω του δικηγόρου του Αθανάσιου Χατζάκου – πως οι συνθήκες κράτησής του δεν αρμόζουν στην κατάσταση της υγείας του.

Ο 33χρονος καταδικάστηκε στις αρχές του 2022 για κλοπές από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης. Δεν ήταν παρών στο δικαστήριο με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του να μην είναι γνωστή και έτσι χωρίς να δοθεί η δυνατότητα αναστολής της ποινής, ο ίδιος βρέθηκε στη φυλακή.

Όπως υποστηρίζει όμως ο ίδιος μέσω του συνηγόρου του και με τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, δεν λαμβάνει καν την αντιρετροϊκή αγωγή του ενώ στο σωφρονιστικό ίδρυμα δεν υπάρχει ούτε φαίνεται να επισκέπτεται γιατρός, κάνοντας λόγο για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό.