Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαζική πορεία φοιτητών ενάντια στον νόμο για τα ΑΕΙ (φωτο+vid)

Με μαζική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι φοιτητές ζητούν την κατάργηση του συνόλου του νόμου καθώς και την αθώωση των 31 συλληφθέντων

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για ακόμη μία Πέμπτη κατέβηκε πλήθος φοιτητών αντιδρώντας στον νόμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Με μαζική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι φοιτητές ζήτησαν την κατάργηση του συνόλου του νόμου, την αθώωση των 31 συλληφθέντων από τα τεκταινόμενα κατά την έφοδο των ΜΑΤ στην κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ, καθώς και την επαναλειτουργία των σχολών δια ζώσης με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.



«Κάτω οι πρυτανικές αρχές που φέρνουν τα ΜΑΤ - Να παραιτηθεί ο Παπαϊωάννου» αναγραφόταν μεταξύ άλλων στο κεντρικό πανό των φοιτητικών συλλόγων, αναφερόμενοι στον πρύτανη του ΑΠΘ.



Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν αναπτυγμένες σε διάφορα σημεία.

Σημειώνεται πως την κινητοποίηση στήριξαν εκπαιδευτικοί, αγωνιστικές κινήσεις και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου, μεταξύ άλλων, φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ερμήνευσαν υπό τους ήχους οργάνων διασκευασμένα και μη τραγούδια.

Επίμαχα σημεία του νόμου είναι τόσο η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, όσο και η θέσπιση ενιαίας βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ και η διαγραφή φοιτητών μετά το πέρας συγκεκριμένου χρονικού ορίου φοίτησης.

Η πορεία κατέληξε στο ΑΠΘ.