Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μηχανοκίνητη πορεία κατά της κατάργησης εικαστικών μαθημάτων (vids)

Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τόπο κατάληξης τα Δικαστήρια.

Μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου καθηγητές ώστε να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση των μαθημάτων εικαστικών τεχνών στα σχολεία.

Οι διαμαρτυρόμενοι ξεκίνησαν την αυτοκινητοπομπή από το άγαλμα Βενιζέλου και κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τόπο κατάληξης τα Δικαστήρια.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν καθηγητές από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης καθώς και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

"Εν μέσω των πολύ δύσκολων συνθηκών που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση προχώρησε στην ουσιαστική κατάργηση των εικαστικών και άλλων μαθημάτων, όπως η μουσική και η κοινωνιολογία, από το πρόγραμμα του Λυκείου καθώς και στην ψήφιση νόμων που έχουν στόχο την απόλυτη υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας", αναφέρουν.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr το μέλος του ΔΣ της 5ης ΕΛΜΕ Πόπη Σαραϊδάρη, "η τέχνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των παιδιών, στηρίζουμε τα αιτήματα των καθηγητών των εικαστικών".

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-κάλεσμα της διαμαρτυρίας:

«Η διδασκαλία της Τέχνης, η πραξιακή σχέση με την τέχνη, είναι απαραίτητη για την ολόπλευρη ανάπτυξη του πνευματικού, συναισθηματικού και ψυχικού κόσμου όλων των μαθητών ανεξάρτητα από το ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσουν στη ζωή τους.

Είναι αναγκαία για την γενικότερη πνευματική καλλιέργεια του τόπου και την κοινωνική ανάπτυξη.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΖΕΙ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Χιλιάδες μαθητές που προσανατολίζονται σε μία από τις τουλάχιστον 15 Σχολές που απαιτούν σχέδιο θα αναγκαστούν να πληρώνουν φροντιστήρια.

Η απόφαση για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου δεν πρέπει να περάσει».